A sorozatokban látott női maszturbálás megosztja a kritikusokat, vannak, akik szerint a tévéképernyőn látott maszturbálás legalább olyan sokkoló, mint egy levágott fej, vagy az erőszakos jelenetek. A ruhás maszatolástól a szinte teljesen valódinak tűnő maszturbáláson át mindenfélét megmutattak már, döntse el, az alábbi öt maszturbálós jelenet mennyire sokkolja, vagy ellenkezőleg, mennyire tartja képernyőre valónak.

1. Girls/Csajok

Az HBO Girls/Csajok című sorozatának második évadában az egyik főszereplő, Marnie nyúl magához, ráadásul olyan körítéssel, ami történelmi pillanatnak mondható – találkozik egy férfival, aztán berohan egy mosdóba, és a ruháját felhúzva simogatja magát. Ilyen nemes egyszerűséggel még nemigen lehetett látni a nők izgalmi állapotáról, és annyira természetesen sem a női szexualitásról, mint ami az egész sorozatot jellemzi. Az epizódot már korábban bemutatták, a főszereplőnő azonban a napokban adott interjút a Dazednek, amiben beszélt a maszturbálós jelenetről is. Azt nyilatkozta, a rendező és forgatókönyvíró Lena Dunham segítségével tudta megcsinálni a jelenetet. Együtt próbálták el az ajtó mögött, pontosabban Lena Dunham mutatta meg, mit szeretne látni Marnie-tól, azaz Allison Williamstől. 

2. A híd

Az eredeti dán-svéd thriller első évadában az érzelmektől mentes nyomozónő, Saga Noren a bőrnadrágájába nyúl otthon, és kielégíti magát. Aztán a második évadban is maszturbál, a nyomozónő a fiúja mellett nyúl magához az ágyban, aki erre ébred, és teljesen kiborul. 

3. Masters of Sex

A Masters of Sex sorozat a szexről szól, Dr. Williams Masters (Michael Sheen) a női és a férfi orgazmust, a szexuális szokásokat kutatja Virginia Johnsonnal (Lizzy Caplan), a sorozat alapja igaz történeten alapszik. A főszereplőnő, Virginia Johnson is aláveti magát a kísérletnek, és az elsők közt a világon hagyja megörökíteni, ahogy kielégíti saját magát laboratóriumi körülmények közt. 

4. Szex és New York

Az alapvetően konzervatív főszereplő, Charlotte rákattan a nyuszis vibrátorra, és a függősége egészen odáig viszi, hogy napokat tölt az ágyában a vibrátorral. Végül a három jóbarátnője rátöri az ajtót, és elveszik tőle a vibrátort.

5. American Horror Story

A szellemekkel teli házban játszódó horrorsorozatban Moira, a szexuálisan túlfűtött, vörös hajú nő egy szófán elégíti ki magát, amit az egyik szereplő, Ben Harmon az ajtónál állva végignéz. 

Sokkoló vagy sem a női maszturbálás a tévében?