A globális listán a magyarok a sokadik helyen állnak: minden második ember elégedett a szexuális életével. Svájc, Spanyolország és Olaszország az élen járnak, az Államokban élők kevesebbet szexelnek az európaiaknál, és elégedetlenebbek is. A Durex és a YouGov kutatásaiból kiderül, hogy lehet összefüggés a jómód és a szexuális élet minősége között.

A Salon összeszedte a legkielégültebb országok listáját, aminek az élén meglepő módon Svájc áll. Az az ország, ahol legális a prostitúció, a bordélyházak, és ezzel együtt virágzik a szexuális célú emberkereskedelem. Hogy van-e összefüggés a két tény között, az nem derül ki a kutatásokból, az azonban igen, hogy azokban az országokban, amik társadalmilag és gazdaságilag fejlettebbek, a polgárok jóval elégedettebbek a szexuális életükkel. A globális felmérések (Durex, YouGov) arra is rámutatnak, hogy az elégedettség összefügghet a partnerek egymás iránti kölcsönös tiszteletével, a stresszmentességgel, az orgazmusképességekkel – tehát jó mentális és fizikai egészséggel párosul. Ez azonban csak az európai országokra érvényes. Az amerikaiak kevesebbet szexelnek, mint az európaiak, és elégedetlenek is a szexuális életükkel: mindössze a megkérdezettek 48%-a elégedett. 

Svájc: Kiváló a szexuális életük

Prostitúció ide vagy oda, tény, hogy a 2013-as YouGov kutatás szerint a svájciak 21%-a kiválónak minősítette a szexuális életét, nagy hányaduk elégedett azzal. Érdekes adat, hogy a lakosság 32% szexelt már nyilvános helyen. 

Spanyolország: 90% elégedett a szexuális életével

9850 megkérdezett férfi és nő közül 90% válaszolta azt, hogy elégedett a szexuális életével, a negyede pedig egyenesen kiválóra értékelte azt. A spanyolok liberálisan gondolkodnak a szexualitásról, a homoszexuálisok 2005 óta házasodhatnak.

Olaszország: Több mint 10 perces szexre számítanak

Az olasz csődörök világszerte híresek, még Susan Sarandon is úgy gondolja, hogy ha egy nő nem tud teherbe esni, menjen Olaszországba nyaralni, igyon sok bort, és üldögéljen a római Spanyol Lépcsőn, és megtörténhet a csoda. A 2013-as felmérés szerint az olaszok 63%-a elégedett a szexuális életével, a megkérdezettek harmada pedig több mint 10 perces szexre számít. 

Brazília: A 82% hetente egyszer csinálja

A kerek, feszes seggek és jótestű modellek országában átlagosan 145-ször szexelnek évente, a megkérdezettek 82%-a hetente legalább egyszer csinálja. A szexuális életükkel nagyon elégedettek, ráadásul a fiatalabb korosztályban jellemező, hogy hamarabb veszítik el a szüzességüket, mint más nemzetek tinijei: átlagosan 17,3 évesen.

Görögország: A legtöbbet szexelnek a világon évente

A görögök már az ókorban is beszéltek a szexről, a fennmaradt rajzok szerint pedig aktív szexuális életet éltek már akkor is. A görögök szexelnek a legtöbbet a világon évente: átlagosan 164-szer, a megkérdezettek 51%-a pedig elégedett a szexuális életével. 

India: Átlagosan 13 perces a szex

A Kámaszútra hazájában átlagosan 13 percet szexelnek, az indiai férfiak és nők 61%-a elégedett a szexuális életével. A brazilokkal ellentétben az indiaiakra nem mondható, hogy a szexuális elégedettségük és a szüzesség elvesztésük arányban lenne. Az indiaiak átlagosan 22 évesen veszítik el a szüzességüket. 

Magyarország: minden második ember elégedett

A magyarok fele fekszik le hetente a partnerével a MSD Pharma Hungary Kft. felmérése szerint, ezzel a globális kutatást nézve a középmezőnyben állunk. Az online reprezentatív kutatás eredménye szerint Budapesten szexelnek az országban a legtöbben, és minden második ember elégedett a szexuális életével.