Több előjele is volt annak, hogy 2014 lesz a természetes punciszőr éve, és a teljesen lecsupaszított női nemi szervek helyét átveszi a titokzatosságot sugalló szőrzet.

2014 lehet az az év, amikor a brazil gyanta, azaz a teljesen csupasz női nemi szervek megszűnnek létezni, és helyüket átveszi a megnövesztett bokor. Több előjele is volt annak, hogy bekövetkezhet sokak rémálma, és a fazonírozott, trimmelt, teljesen csupasz puncik helyett a nők visszanövesztik intim szőrzetük. Sok nő, főleg a feministák, fellélegezhetnek, vége a begyulladt szőrszálak korszakának. A pornósok kezdték a divatot, Stoya és az azóta íróvá vált Sasha Grey már 2011-ben jóval nagyobb szőrzettel forgatott, mint amit akkor láthatott az ember a pornófilmekben. Hacsak nem direkt ilyen kategóriájú filmeket keresett.

2013-ban az Instagram is beszállt a retro hullámba, akaratán kívül, az egyik felhasználó, Petra Collins szőrös bikinivonalát tette közzé az Instagramon – ide kattintva megnézheti. Az oldal a képet cenzúrázta, amiből természetesen kisebb botrány lett: Collins azzal támadja a TMZ-t és az Instagramot is, hogy nem mutatott semmi olyat, amit ne lehetne tolerálni, nem volt meztelen, és a fotó csak egy bikinis kép volt, amivel tele az Instagram. Collins azt is kifejtette, hogy egy olyan világban élünk, ahol az online közösség cenzúrázhatja akárki testét, ahol a szőrtelenítéssel kapcsolatos reklámokban sincs egyetlen egy szőrszál sem. Természetesen akadtak pártfogói.

Hogy Petra Collins hatására vagy sem, egy novemberi brit felmérés szerint a nők nagyja (51%) nem fazonírozza punciszőrét, hanem úgy hagyja, ahogy az oda termett. A gyógyszertárakban megkérdezett 1870 nő 62 %-a azt vallotta, hogy a partnerük a természetes szőrzetet szeretik, ami felveti azt a kérdést, saját magukért vagy a másik kedvéért növesztik/csupaszítják? Decemberben Lady Gagát a Candy magazin címlapjára bokorral a lába között fotózták. Gaby Hoffmann pedig a Crystal Fairy című filmben és a Girls (Csajok) sorozatban is megmutatta természetes szőrzetét. A színésznő azt nyilatkozta, hogy amikor megkínálták a szeméremcsont paróka lehetőségével, azt válaszolta, köszöni szépen, ő ember, tehát van szőrzete. Decemberben a New York Times egyik újságírója megírta az életmód rovatba, hogy mostantól visszaszorul a kereslet a gyanták és borotvák iránt, és ismét a természetes állapot lesz a divat.

Kate Moss és Gwyneth Paltrow is a szőrt részesíti előnyben, a modell a Playboy 60. évforduláján kiadott lapszámban szőrrel a lába között pózolt. Gwyneth Paltrow pedig részegen elszólta magát, mit visel a lába között. Cameron Diaz januárban arról beszélt a RadarOnline-nak, hogy a punciszőr titokzatosságot takar, ami arra csábítja a szeretőt, hogy közelebbről megnézze, mit ajánlanak neki. Azt is hozzátette, hogy a szeméremajkak nem igazán immunisak a gravitáció hatásaira, és ez sem utolsó szempont. A trimmelt-teljesen csupasz-leszállópálya-természetes szőrzet örök kérdés, és a jelek szerint pont annyira a divat diktálja, mint azt, hogy éppen milyen szárú farmer vagy milyen típusú cipőorr a divat.