Kate Anderson 2009 óta rendszeresen indul az amerikai légszexbajnokságokon, megnyerte az 5. Légszexbajnokság chicagói fordulóját, pedig alig gyakorol a pantomim szex előadásaira.

„Nem lehetsz meztelenül, nem lehet orgazmusod"

„A légszex egy része performansz, egy része pedig komédia. Egy verseny, ahol az előadók mímelik a szexet egy képzeletbeli partnerrel, vagy tárggyal. {...} A szabály az, hogy nem lehetsz meztelenül, és nem lehet igazi orgazmusod" – mondta Kate Anderson, színpadi nevén Cuntastrophe a Nerve magazinnak. A biszexuális Kate Anderson nyerte meg az 5. Légszexbajnokságot Chicagóban, azt a versenyt, aminek az a lényege, hogy a versenyzők szexet mímelnek a színpadon. Kate Andersont a győzelem után a Nerve magazin kérdezte meg a légszex műfajról. 

A nő évekkel ezelőtt keveredett a légszex bajnokság közelébe, egy barátjától hallott erről először, majd 2009-ben ki is próbálta magát a színpadon. Az első versenyt a phoenixi fordulóban nyerte meg, a közönség segítségével, a nézők támogatták az előadását, aminek köszönhetően eufórikus hangulatban telt az első versenye. Sok versenyző lép ittasan a színpadra, Kate Anderson, akinek munkásságát a Twitteren itt lehet követni, józanul szeret a színpadra állni. Ráadásul nem is gyakorol sokat az előadásaira.

„Kiválasztom a dalokat, amikről azt gondolom, hogy viccesek lennének a szexhez, vagy azokat, amik beindítanak, még akkor is, ha nem a szexről szólnak. Az előadásaim többsége koreografált. Szinte egyáltalán nem gyakorlok, valójában az a legjobb, ha valaki más ad visszajelzést. Ha bárki versenyezni szeretne, a legjobb, ha előadja egy barátjának, és visszajelzést kér arról, mi az, amiből többet szeretne látni. Mert vannak részek, amikkel valószínűleg úgy vagy, hogy ó, nem kellene, de ők úgy vannak vele, hogy de igen, kellene. Ez főként a zenére jön. Amikor hallom a dalt, már fantáziálok a fejemben. Gyakorlok valamennyit a show előtt, de nem hónapokat, heteket vagy éveket, ahogy Rocky."

Beépíti előadásaiba a szexuális élményeit

A légszexbajnok arról is beszélt, elég nyíltan, hogyan építi bele az előadásaiba a valós, már megélt szexuális élményeit. Évekkel ezelőtt egy volt szeretője spermája véletlenül a szemébe lövellt, ezt a jelenetet mostanra rutinná fejlesztette a színpadon. „Az egyik legfájdalmasabb dolog, amit valaha megéltem, az a sperma a szememben. Egyesítettem egy rutinnal, ahol kitörlöm a szememből, lenyalom a kezemről, megkötözöm a férfit, lenyomom a földre, a szájára egy dildót kötök, és megdugom az arcát. Tehát azt teszem, amit tennem kellett volna a fent említett spermás esetben, ha érettebb lettem volna szexuálisan akkor, amikor ez történt." A pantomim szexperformer tapasztalata az, hogy a női és férfi versenyzők fele-fele arányban választják a légszex előadásaikon a vicces és a komoly jeleneteket. A viccesek közt egészen bizarrak is vannak: van, aki azt adja elő a levegőben, hogyan pocsékol meg egy tehenet vagy egy tyúkot.

Anderson családja, testvére és a barátai tudnak arról, milyen sikeres a légszexben, a testvérével például együtt nézték vissza az egyik előadását, ami közben Anderson kényelmetlenül érezte magát. A testvére a videót látva csak annyit mondott, tudja, hogy mindez boldoggá teszi a légszexbajnoknőt, és ettől ő is boldog. Anderson 2009 óta indul a légszexbajnokságokon, és most, hogy a csúcson van, a visszavonulást tervezi, mert nem biztos abban, hogy azt akarja, hogy a pantomim szexről szóljon az élete.