Egy amerikai urológus könyvet írt a szexről, kutatásai szerint az átlagos amerikai férfi aktusra szánt ideje kevés. A megkérdezett férfiak 43%-a két perc alatt elélvez, az átlagos menet ideje pedig körülbelül hét perc.

Az amerikai Dr. Harry Fisch szerint a férfiak felének elég a pár perces szex. Mindezt a The New Naked: The Ultimate Sex Education for Grown-Ups című könyvében taglalja bővebben. A könyvből publikált egy részletet a Nerve magazinban, szó van a szex gyakoriságáról és annak időtartamáról is.

Mennyi idő alatt élvez el?

A részletből kiderül, hogy Dr. Harry Fisch tanulmányai szerint egy aktus átlagosan 7,3 percig tart, a válaszadók jelentős százaléka (43%) pedig két percnél meg is áll. Ez nem feltétlenül új információ, minden idők legnagyobb szexkutatója, Alfred Kinsey már rég megállapította, hogy a férfiak többsége két perc alatt elélvez. A kérdés az, hogy a korai magömlést a szexkutatók hány percnél definiálják, mert az is lehet, hogy a kutatások szerint a férfiak jelentős hányada a korai magömlés miatt megy el ilyen gyorsan.  Ezzel a két perccel nem sok nőt lehet kielégíteni, ezt a nők izgalmi állapotát vizsgáló kutatásokból kiderül. Egy átlagos nőnek legkevesebb öt percre, de inkább hét percre van szüksége ahhoz a kutatások szerint, hogy orgazmusközeli állapotba kerüljön, írja Dr. Harry Fisch, ezzel alátámasztva azt, hogy a két perc a férfiak részéről túl gyors. 

A könyvet író Dr. Harry Fisch urológusként dolgozik New Yorkban, könyvében például olyan alapvető kérdéseket feszeget, mint hogy mi az a gyakoriság, ami normális. A szakember kutatásai szerint egy átlagos férfinak naponta tizenegyszer van erekciója, ebbe a részleges erekciót is beleszámolja. Ennek ellenére a többség az urológus szerint hetente kétszer-háromszor szexel, a kor haladtával ez a szám csökken, a 30 és 50 közötti korosztály átlagosan kevesebb mint egyszer élvezi egymás társaságát. Az viszont minden korosztályra jellemző, hogy a kapcsolat kezdetén sokkal többet szexelnek a párok, mint később. 

Milyen gyakran szexel?

Az átlagszámítás termés zetesen nem jelenti azt, hogy ez mindenkire jellemző, és ez a normális mennyiség és időtartam. Egyénenként változik, ki, meddig bírja, és milyen gyakran élvezi partnere társaságát. Nem a mennyiség vagy a percek száma a fontos, hanem a kiegyensúlyozott szexuális élet, tehát ha a statisztikai átlagtól nagyon eltérő a szexuális élete, akkor – a fentieket olvasva –csak jobban járhat, mint a nagy átlag. A hazai Nagy Szexteszt eredménye szerint a magyarok nagy hányada átlagosan 15-30 percig szexel, ez a magyar férfiakra és a magyar nőkre egyaránt igaz.