Hosszabbak a nappalok, és ez hatással van az ember szexhormonjaira, ráadásul minél melegebb van, annál kevesebb a ruha a nőkön.

Ahogy egyre melegszik az idő, annál kevesebb ruhát vesznek magukra a nők és a férfiak, a téli álomnak vége, egyúttal mindenki diétázni és edzeni kezd. A Frisky összeszedett tíz okot, hogy miért tavasszal kell nőzni és pasizni, mi ebből kiválogattuk az öt legnyomósabb érvet, amik azt támasztják alá, miért tavasszal és nyáron szexel többet az ember.

1. Hosszú hétvégékkel teli a tavasz

A négynapos, háromnapos hosszú hétvégéken, amiket a húsvétnak,  május 1-jének és pünkösdnek köszönhet a nép, lehetőség nyílik a piálgatásra és az ismerkedésre. 

2. Minél melegebb az idő, annál kevesebb a ruha

Lábak, dekoltázsok, seggek látványa tolul az ember arcába az utcákon, a tömegközlekedési eszközökön, és úgy általában mindenhol. Előkerülnek a miniszoknyák, tapinacik és a farmersortok, lehet nyálat csorgatni. 

3. Elkezdődik a szabadtéri piálások időszaka

A kocsmák teraszai és a romkocsmák megtelnek, elkezdődnek az év első kerti grillpartijai, és a parkok is zsúfoltak lesznek a piálgató fiataloktól. A szabad levegőn sokkal többet bír inni az ember, az alkohol oldja a gátlásokat, ráadásul a tömegnek köszönhetően van bőven kikből válogatni.

4. A hosszabb nappalok jót tesznek a szexhormonoknak

A nyári időszámítással a nappalok hosszabbak lesznek, a nap később nyugszik, és kevés annál szebb látvány van a világon, mint Budapest alkonyban. 

5. A tavaszi nagytakarítással kezdődik minden

Az életmódtanácsadók szerint van abban valami, hogy tavasszal kell kitakarítani a lakást, mert az hatással lehet az ember életére. Pókhálótlanítás, ablakpucolás, az exektől kapott összes kegytárgytól való megválás állítólag lelkileg hasznos, és ezzel máris helyet adhat az ember egy új partnernek. Az sem utolsó, hogy a beszerzett új partnert a takarításnak hála nem a télen begyűjtött halom kosz kellős közepére viszi haza.