Akik sokat keresnek, alig szexelnek, és azok, akik vezető beosztásban vannak, titkos viszonyt folytatnak a meglévő kapcsolatuk mellett. A zenészekhez vonzódnak a nők leginkább, a művészek és a költők pedig élen járnak a partnerek számában. Ilyen általánosságokat olvashat, amiket felmérések támasztanak alá, állítólag.

A Nerve utánajárt, és összeszedte azokat a sztereotípiákat, amik a munkahellyel, a fizetéssel és a szexuális szokásokkal függnek össze. Például annak járt utána, hogy az, aki sokat keres, az feszt az ágyban van-e, vagy hogy tűzoltónak lenni mennyire kielégítő. 

Aki mocsoksokat keres, alig szexel

Állítólag azok, akiknek a jövedelmük évi 80 000 dollárnál (17 649 600 Ft) magasabb, nem is olyan mesés a szexuális életük. Annak ellenére, hogy az emberek többségében az él, hogy akinek sok a pénze, biztosan sokat szexel. Egy felmérés szerint minden harmadik ember, aki 50 000 dollár (11 031 000 Ft) felett keres évente, hetente egyszer fekszik le partnerével. Ennek köze lehet a szexuális vágyhoz, a válaszadók 10%-a válaszolta azt a kérdésre, hogy 10 pontból 10-esre osztályozza a szexuális vágyát. Azok, akik sok pénzt keresnek, sokat dolgoznak, így az életük nagy részét az irodában töltik, és kevesebb energiát fordítanak a partnereikre – vagy arra, hogy új partnert találjanak.

500 ezres havi fizetés felett  igen szenvedélyes az élet

A közepesen keresők, azaz az évi  27 000 dollár és 57 000 dollár (5 964 840 Ft - 12 575 340 Ft) között keresők 12%-a legalább naponta egyszer szexel. A többség, azaz 54 % pedig hetente többször. Meglepő, de ez a réteg nem annyira keresi a hármasszex adta élményt, azonban jelentős hányaduk (40%) próbálta már a kötözést. A közepes mértékű jövedelemmel rendelkezők 83%-a szexelt már a szabadban.

Szerelők, szakácsok és számítógépes munkát végzők a kollégákat szeretik

A PayScale oldal felmérése szerint ez az a csoport, amelyik a leginkább keresi a kollégák társaságát. A hivatalnokok, adminisztrátorok, adatbázisokkal dolgozók, ipari gépi munkások, biztonsági szakemberek is idetartoznak, akárcsak az élelmiszeriparban dolgozók. A munkahelyi szerelem élén a művészek állnak, a szakácsok állnak a második helyen. 

A művészek és költők élenjárnak

A tanulmányok szerint a művészek azok, akik a legtöbbet szexelnek, a Chicagói Egyetemen végzett felmérés azt mutatta meg, hogy a művész szakra járó diákok sokkal többet szexelnek, mint a nem művész szakra járók. Összesen 233 %-kal több a partnerük a művészeknek és költőknek, mint a nem művészeknek. A miértre a válasz valahol a szabadabb gondolkodásban és a nyitottságban keresendő, de ez csak találgatás.

A zenészekhez vonzódnak a nők leginkább

A nők állítólag az ovulációs időszakban (amikor a legtermékenyebbek) rocksztárokról és híres zenészekről álmodoznak. Egy felmérés szerint a szexuális vágy ilyenkor nem hosszú távú, kifejezetten kérészéletű párzásról ábrándoznak. Valószínűleg lehet ebben valami, mert Darwin szerint a zene elsődleges funkicója a szexuális udvarlás. A kreativitás és az alkalmazkodás – ami a zenészekben megvan – pedig a fajfenntartáshoz szükséges legalapvetőbb tulajdonságok. 

A vezető beosztásban dolgozók megcsalják a partnereiket

A kutatások szerint azok, akik vezető beosztásban dolgoznak egy cégnél, orvosok vagy jogászok, nagyobb valószínűséggel csalják meg a partnereiket. Általában nem lépnek ki a meglévő párkapcsolatukból, hanem titkos szeretőket tartanak. 

A tanárok és a közalkalmazottak mindig szánnak időt az előjátékra

A Redbookon közzétett felmérés eredménye szerint a tanárok és a közalkalmazottak minden nap szexelnek, ráadásul a megkérdezettek 100%-a szán időt az előjátékra. A felmérés szerint ők azok, akik szeretnek ölelkezni szex után és gondoskodó, a másikra odafigyelnek. 

A rendőrök, gyorséttermi dolgozók, sztriptíztáncosok és a katonák nem szexik

Ez a legérdekesebb csoport, mret bármennyire is jelen vannak a felsorolt szakmabeliek az emberek szexuális fantáziájában, a valóságban nem tartják őket vonzónak. Az ok az, hogy túl veszélyes a szakmájuk, sokat vannak távol az otthonuktól, és a munkájuk sok mocsokkal jár együtt. Ebbe a csoportba tartoznak még a teherautó sofőrök, a taxisofőrök, a használtautó kereskedők, a szemétszállítók és a politikusok is.