Itt a tavasz, a jóidő, a termékenység időszaka, mindenki rámászna mindenkire, nem csak az emberek, hanem az állatok is, akik nem minden esetben élvezik a szexet. Most megtudhatja, hogy ha erszényesnyest lenne, nem szeretné annyira a szexet. Sőt. Konkrétan belehalna. A cikk végére érve viszont biztos, hogy végig akarná nézni egy kakapó udvarlását. A Buzzfeed összeszedte 11 állat fura szexuális életét.

1. Az ausztrál erszényesnyest konkrétan halálra szexeli magát

A hím erszényesnyest elég sokat szexel életében, de azt a sok szexet besűríti két-három hétbe. A két-három hétig tartó szaporodási időszak alatt annyi nősténnyel fekszik össze, amennyivel csak tud. Ezek az aktusok általában erőszakosak, és van, hogy 14 órán keresztül is eltartanak, ami az erszényesnyestet annyira kikészíti, hogy a sok szextől konkrétan belső vérzése lesz, és meghal.

2. A nőstény gyümölcsdenevér szex közben szopni is tud

Az esetek 70%-ban megtörténik, hogy a nőstény gyümölcsdenevér aktus közben teljesen kicsavarja testét, és orálisan kényezteti a hím denevért, miközben az megtermékenyíti őt. A tudósok szerint ezzel amúgy megtisztítja a hím denevért, esetleg megjelöli őt, hogy más nőstények nehogy elvegyék tőle.

3.  A rövidcsőrű hangyászsün heréi óriásira duzzadnak, aztán...

És az még finom kifejezés, hogy óriásira. Ugyanis a rövidcsőrű hangyászsün heréi konkrétan kétszeresükre nőnek a párzási időszak előtt, ami májustól szeptemberig tart. Na és ezután jön az igazi furcsaság. A nőstény kifordítja a kloákáját, megdörzsöli azt a földön, hogy mindenhol szagot hagyjon. Erre természetesen odagyűlnek az óriásheréjű hímek, akik néha verekednek is, de végül lesz egy győztes, aki ha tetszik a nősténynek, annyira szerencsés lesz, hogy a négyágú (!!!) és forgó (!!!) farkával meg is termékenyítheti.

4. Hallotta már felrobbani a méhek péniszét?

Az egy dolog, hogy a méhek a levegőben szexelnek egy kiadós harc után, de a szex sem kellemesebb, ugyanis a hím farka szex közben a szó szoros értelmében véve felrobban, és a vége mintegy dugóként benne marad a királynő nemiszervében. Ezután a hím lezuhan a földre, és pár perc alatt csendben meghal. Ennél csak az az ijesztőbb, hogy a kis méhpéniszek robbanását állítólag hallani is lehet.

5. Az ördöghal harapós szex közben, és persze meg is hal

Az ívási időszakban a hím ördöghal erősen beleharap a nőstény testébe – így jutattva spermiumot a nőstény szervezetébe –, és élete végéig ott is marad a nősténybe harapva, míg össze nem zsugorodik, és eggyé nem olvad a nőstény pikkelyével. Vagyis az ördöghalon az a kidudorodó nyúlvány egy másik, elrohadt ördöghal. Szóval ezek annyira szeretik egymást, hogy szó szerint eggyé olvadnak.

6. A meztelencsigák megeszik egymás farkát

A meztelencsigák hermafroditák, vagyis női és férfi nemiszervük is van, így ha szexelnek, gyakorlatilag egymást termékenyítik meg. Szex után meg annyira jól érzik magukat, hogy néha lerágják egymás péniszét. Ami amúgy a fejükön található.

7. A hím bársonyatka mindenhova elszórja, amit el kell szórni, aztán a nőstény beleül

És ennél többet nem is érdemes tudni róluk.

8. A tengeri laposférgek kardoznak

A meztelencsigákhoz hasonlóan ez az állatka is hímnős, tehát ha szexre kerül a sor, akkor mindkét laposféreg előveszi a farkát, és elkezdenek kardozni. Aki győz – vagyis átszúrja a másikat a karddal – az lesz a hím, a másik meg a nőstény.

9. A harpactea sadistica nevű pók tényleg szadista

A hím pókók gyakorlatilag a nőstények potrohát átszúrva juttatják be ivarsejtjeiket közvetlenül a petefészkekbe. Kellemes lehet.

10. A vízilovak szarral gurigáznak

Mármint tényleg. A hím vízilovak megjelölik a területüket azzal, hogy maguk körül gyakorlatilag mindent összevizelnek és összeszarnak, ez pedig baromira bejön a nőstényeknek. Annyira, hogy néha túlságosan is közel mennek a hímhez, miközben éppen megjelöli területét. Igen. Úgy. Aranyeső.

11. A legbénább pedig kétségkívül a kakapó

Ez a zöld, dagadt papagájszerűség a legszerencsétlenebb. Az egy dolog, hogy nem tud repülni, és járni se nagyon, de még az udvarlásban is béna. Ha a hím be akar jönni a nősténynek, ás egy gödröt a földbe, beleül, és elkezd üvölteni. Ami egyébként tényleg bejön a nőstényeknek, csakhogy a kakapók a tájékozódásban is bénák, ezért nem nagyon találják meg egymást. Így a szexuálisan felajzott hím kakapó van, hogy napokig ücsörög és kiabál a gödörben, amin a végén annyira felhúzza magát, hogy gyorsan megdug valamit, amit a közelben talál. Legyen az egy szikla, vagy egy közelben járó ember feje. És ez a madár még nem halt ki.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!