Összesen 53051 ember maszturbált, 35846 fiú, és 17205 lány, és ezzel sikerült idén is rekordot dönteni. Évről évre egyre többen ünneplik itthon is a maszturbálás világnapját.

„A tavalyi rekordot szerettük volna megdönteni, ami sikerült is. Idén 53051-en nyomták meg a maszti-gombot a világnap internetes oldalán, ebből 35846 fiú, és 17205 lány. Idei újdonságunk a spermométer volt, mely a fiúk maszti gombjára klikkelve aktiválódott, és ahol azt mértük, egy hónap alatt hány ml sperma gyűlik össze a maszturbációk során. A spermométer gyűjtő hordójának aktuális telítettségét folyamatosan nyomon lehetett követni oldalunk tetején. Ez a május egészen pontosan 179 liter spermát "termelt" 2011-ben tartottuk az első magyar masztinapot, akkor 28472-en nyomtak masztit, 2012-ben ez a szám 37159 volt, tavaly pedig már 40171-en csatlakoztak. A résztvevők száma évről évre növekszik, ilyen szempontból pozitív az eredményünk" – mondta a Velvetnek a Tutti Frutti szerkesztője, Wally. A masztivilágnap – ami a Goldengate és a Tutti Frutti közös projektje –oldalán május 31-e után is lehet nyomni a masztigombra, az idei rekordhoz tartozó számokat május 31-én éjfélkor zárták a szervezők. 

A maszturbálás világnapját 1995 óta minden évben megrendezik világszerte, az esemény központja San Franciscóban van, ahol rekordok dőlnek meg évről évre. Nem mindenki örül felhőtlenül a saját testének, februárban egy mormon férfi tette közzé a véleményét a maszturbálásról: szerinte a maszturbálás olyan rossz, mint a háború. Az önkielégítést a pornóval azonosítja, és még videót is készített, hogy hatásosabb legyen a mondanivalója. A hazai masztivilágnap szervezői szerint 2014-ben még mindig akadnak olyanok, akik szégyellik az önkielégítést, és ez ellen szeretnének a jövőben fellépni, a világnapot úgy is hirdették, hogy azoknak szólt, akik szerint a maszturbálás természetes dolog.

„Úgy látjuk, az emberek 99%-a még mindig idegenkedve kezeli a témát. Még mindig meglehetősen prűdek vagyunk mi magyarok. A maszturbálás – akárki akármit mond is – természetes dolog. A Maszti Világnap honlapján lehetőség lett volna inkognitóban maradva klikkelni egyet a maszti mellett, de az emberek többségétől még mindig negatív hozzáállás tapasztalható, szégyellik, és cikinek tartják. Pedig mi ezt egy vicces játéknak szánjuk, ami mögött azért ott a figyelemfelkeltés. Annak idején Amerikában is ezért találták ki a maszturbálás világnapját. Magyarországon jóval lassabb a folyamat, az emberek kevésbé elfogadóak, kevésbé nyitottak az intim témákra. Mindenesetre örülünk annak, hogy idén már ötvenezren gondolták úgy, hogy a maszti természetes dolog, és reméljük, ez a szám, ha lassan is, de évről évre növekedni fog" – tette hozzá a Tutti Frutti szerkesztője.