A nők nagy hányada csak a csikló ingerlésével tud a csúcsra jutni, ebben a szervben kétszer annyi idegvégződés van, mint a férfiak makkjában, ráadásul elképesztő hülye neveket tudnak adni az emberek a csiklónak.

A Psychologytoday örvendeztette meg a világot azzal, hogy összeszedte a legfontosabb tudnivalókat a csiklóról – ez az a téma, ami évente körbemegy az interneten. Az ismétlés jót tesz a tudásnak, ráadásául hiába írta már meg rengeteg magazin, mit kell tudni a csiklóról,  mindig van új információ. 

  •  A nők 50-75 %-a csak a csikló izgatásával képes elérni az orgazmust.
  • A csiklónak csak egy része látható, a háromnegyede rejtve van a női testben.
  • Több mint 8000 idegvégződés található a csiklóban, kétszer annyi, mint amennyi a férfiak makkjában van. 
  • A szövete megegyezik a pénisz szövetével, a plasztikai sebészek szerint a csikló pénisz megfelelője, van rajta fityma rész és erekciós szövetek is.
  •  A csikló funkciója a gyönyör megélése, ezért van a nők lába között, semmi köze sincs a reprodukcióhoz, a létfenntartáshoz. 
  • A nők mindenféle becenévvel ellátják a csiklójukat, de ezt a férfiak is megteszik, van, aki szerelemgombnak hívja, van, aki meggymagnak, és van, aki azt mondja rá: kopasz férfi a csónakban.
  •  A csikló okozta orgazmus tudományosan 3-16 hüvelyösszehúzódást eredményez, ami a tudomány szerint 10 és 30 másodpercig tarthat. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy minden nőnél így megy, egyénenként változik az összehúzódások mértéke, és az is, meddig tart. Sok nő képes a multiorgazmusra, ami azt jelenti, hogy egymás után többször is képesek orgazmust megélni. A férfiak orgazmus képességével összehasonlítva a tudósok megállapították, hogy a legnagyobb férfi orgazmusnál tovább tart az az orgazmus, ami nagy átlagban a csikló izgatásával elérhető. 
  • A csikló mérete és alakja minden nőnél másmilyen, van amelyik kisebb, van, amelyik nagyobb, van, amin a fityma rész nagyobb, van, amin szinte alig van kapucni. 
  • Több típusú orgazmus létezik a csikló orgazmuson túl, hüvelyi, G-pontos is a tudomány szerint, azonban a legkönnyebben a csikló ingerlésével lehet elérni a csúcspontot. Egyénenként változik, mennyire erős stimulálásra reagál ez a női szerv, van, aki a lágyabb érintéseket kedveli, és van, aki az erős nyomást bírja.

A csikló izgatásával könnyebben jutnak a nők az orgazmushoz, akárcsak a férfiaknál, a nők szexuális izgalmát is az a jellemzi, amihez kamaszkoruk óta hozzászoktatták a testüket maszturbálással. A legtöbb szexpózban a behatolással együtt a csikló is ingerelhető, így a csiklóról készült listát látva a legcélravezetőbb az, ha egyszerre stimulálódik minden.