Nők egy csoportja szexuális okból hizlalja magát, kifejezetten csinos, vékony nőkből lesznek rubensi alkatú nők csak azért, mert úgy érzik magukat tökéletes nőnek. A változást az interneten osztják meg, a jelenséggel még pszichológus sem találkozott - ez a jelenség teljesen eltér az étkezési zavaroktól.

Rengeteg ember fantáziál arról, hogy milyen jó lenne, ha a teste másmilyen lenne, többnyire mindenki karcsúbb, izmosabb szeretne lenni. De vannak olyanok is, akik nem az életen át tartó paleó étkezésben vagy a heti öt edzéstől várják az eredményt, azaz azt, hogy igazán szexinek érezzék magukat. A túlsúlyban, a zsíros testben, a több tizen-huszon kiló súlyfeleslegben hisznek, ez az, amitől önmagukat tökéletesnek érzik. A többség őrültnek nézi őket, amiért szándékosan tönkreteszik az egészségüket – ennek kockázatával tisztában vannak. Magukat stuffers-nek (tömők) vagy gainers-nek (hízók) hívják, gömbölyödő, hurkás hasra vágynak, és ezt dicsőítik – írja a Vocativ,  a lap utánajárt a kövérségfétisnek.

„Kislánykorom óta kövér akartam lenni. Az év elejéig nem voltam képes erre. Aztán megtettem. És most itt vagyok" – írja a Crystal nevű nő a blogjában, több testtömegnövelés hívő is a blogján számol be részletesen arról, hogyan nő a testük. Crystal 71 kilóról indult, 152 centisen, majd milkshake-ekkel, fánkokkal, cukorral, szóval egyszerű szénhidrátokkal tömte magát, hogy elérje a vágyott testet. Minden egyes éjszaka, amikor felébred, eszik valamit, nem mozog semmit, és általában az ágyban tölti az életét. Állítólag Crystal nem vacsorázik egyedül, ahogy a többi gainers sem, az internetnek hála megosztják egymással, mit esznek vacsorára – például a Tasty Female Bellies blogon is. 

A netes közösségekben egyre szembetűnőbbé váló kövérség mániát a pszichológus, Dr. Terese Katz sem érti. „26 éve étkezési zavaros emberekkel foglalkozom, és még sohasem láttam ilyesmit. Az extra kövérség képes tompítóként szolgálni azoknál az érzelmeknél, amiket nem akarsz érezni, de még soha nem találkoztam olyan emberrel aki tudatosan hízik azért, hogy pozitív énképe legyen ezáltal" – mondta a Vocativnak a szakember. Az Instagramon #bbw (big beautiful women), #bbwlovers, #ssbbw, #feedee hasthagekkel megtalálhatók a tudatosan hízó nők, a Tumblren pedig a Cute Fat Babe blogot vagy a Feedee dreams blogot ajánljuk kiindulásként. Az említett oldalakon és Instagram képeken előtte utána képekkel mutatják meg a nők egymásnak a változást, ezzel is motiválva a többieket. A Stuffer31 oldalon videó chatelni is lehet a plus size modellekkel, a site egy része ingyenes, de a profilok teljes eléréséhez és a kapcsolatfelvételhez már fizetni kell. A tudatos testváltoztatás mögött egyértelműen szexualitás van, a nők azért híznak fel súlyos kilókat, hogy magukat még szexibbnek, még kívánatosabbnak érezzék. A szexualitáson van a hangsúly, pedig a felmérések szerint a fogyás az, ami jó hatással van a szexuális életre

A Redditen egyikük elmondta, mindannyian tisztában vannak azzal, hogy az egészségükkel játszanak. „Nem vagyunk hülyék. A gainersek mint én, eljárnak az orvoshoz, mint bárki más. Szexuális vágyunk van arra, hogy kövérek legyünk, de a józan eszünkkel hallgatunk az orvosra" – mondta a 20 éves Jenny, aki rubensi alkattal érzi magát tökéletesnek. Hozzátette, tisztában van azzal, hogy őrültnek nézik, és ez valahol közel is áll az igazsághoz véleménye szerint. Azt is elmondta, pontosan olyanok, mint bármelyik más fétiscsoport.  Az, hogy mennyire szól ez inkább arról, megideologizálják a hízásukat, csak ők tudhatják. Azt feltehetően sokan irigyelhetik, hogy büntetlenül, lelkiismeretfurdalás nélkül esznek – akár éjszaka is.