Elég sok fórumon felteszik a kérdést, hogyan lehet hozzászoktatni a garatot a mélytorok technikához. Vannak, akik értelmes válaszokat adnak, de ez viszonylag ritka. A szexológus javaslata az, hogy az a cél lebegjen a szem előtt, hogy az élvezet a fontos, nem a fulladás.

A cél az orgazmus, nem a fulladásos halál

„Barátomat nagyon izgatja a dolog és én szeretném megtanulni. Mielőtt még bárki beszól, nem kényszerít semmire, és nem kért rá soha. Csak beszéltünk róla, hogy kinek mi a vágya, és neki ez. Hogyan szoktassam magam hozzá?" – áll az egyik fórumoldalon. A kérdést, hogy hogyan lehet megtanulni a mélytorok technikát, sokan felteszik a fórumokon, a válaszok azonban nem sok jót sejtetnek. Utánajártunk, kiknek nem szabad erőltetniük a mélytorkozást, és hogyan lehet a technikát lépésről lépésre elsajátítani. 

A szexológusok szerint a mélytorkozás egy olyan kívánság, amit a pornóiparnak köszönhetünk, a megkérdezett szexuálterapeuta szerint ezt a technikát csak akkor érdemes tanulni, ha mindkét fél kívánsága, nem szabad erőltetni. „Aki szeretné megtanulni, az próbálkozzon azzal a technikával, hogy lassan, heteken keresztül veszi egyre mélyebbre a szájába a partnert. Ha eljut odáig, hogy egész mélyen a szájába tudja venni, akkor pózt kell váltani – hanyatt fekve, hátraszegett fejjel a legkönnyebb, mert kiegyenesedik a nyelőcső" – mondta a Velvetnek Tóth-Horváth Gábor szexológus. 

Vannak, akik nem bírják a torok egyáltalán nem szokványos ingerlését. Az interneten az önjelölt tanácsadók a banán „tuszkolását" ajánlják gyakorlásképpen, a szakember szerint a banántól akár meg is lehet fulladni – célszerűbb a partneri helyzetben gyakorolni. „Ha mindkét fél kívánsága, akkor lassan elérhető. Néhány hét alatt elsajátítható ez a technika is, ha megfelelő a társ, akivel gyakorolnak, és nem undorodik az öklendezéstől, fokozott nyálképződéstől."

Kudarcélmény is lehet belőle

A fórumoldalakon akadnak értelmes tanácsok is, de ritkán. Az egyik válaszadó azt javasolja, hogy azt a szájtartást érdemes felvenni, amit az orvosnál torokvizsgálatkor. „A merev hímvesszőt csúsztasd végig a nyelveden. Mélyebbre tudod engedni a szádban, ha a nyelvedet kinyújtod és ezzel a hátsó részét lelapítod. Emlékszel, hogy az orvos hogyan nyomja le a nyelvedet a kanállal, hogy megnézze a torkodat, ugyanígy kellene most is tartanod. Érdemes kísérletezni: szinte milliméterről milliméterre tűnik el a pasid szerszáma a szádban. Nyisd tágra a torkodat, mintha ásítanál, ez a feszesség fog „alagutat” alkotni" – írja a válaszoló a fórumon. 

A szakember tanácsa az, hogy aki öklendezik a torokgyulladás vizsgálatnál, ne próbálkozzon a mélytorok technikával, mert kudarcélmény lehet. Bizonyos farokméret felett sem célszerű gyakorolni. „Nem lehet kijelenteni, hogy elvárás lenne a férfiak részéről, vannak, akik igénylik, de nem olyan jelentős a számuk. Az orálszexnél a makk ingerlése, a fék izgatása jelent nagyobb élvezetet. A mélytorkozás afféle koktélcseresznye a martiniben" – tette hozzá a szakember, és kiemelte, hogy azokat a nőket, akik érzékeny garattal rendelkeznek, úgy kell elfogadni, amilyenek – feltehetően soha nem fogják élvezni, mert az inger mindig hányingert generál majd bennük.