A férfiaknak és a nőknek is kellenek az érzelmek a kielégítő szexhez, a nőknek egy kicsit jobban, mint a férfiaknak. Egy pennsylvaniai kutatás és a hímvessző nélkül élő férfi is alátámasztják ezt.

Mi kell a férfinak a jó szexhez?

A szex túlmutat azon, hogy a férfi farka a nő hüvelyében van – maximum a kamaszfiúk gondolják így. A napokban két jó érvvel is alátámasztották azt, hogy a férfiaknak és a nőknek is szükségük van érzelmekre. Az egyik érvet a pénisz nélküli férfi magyarázta a kérdezőinek, a másik érv egy kutatás, ami azt támasztja alá, hogy a nők számára kell a szerelem ahhoz, hogy fizikailag kielégítő legyen a szex. 

A pénisz nélküli férfit a Redditen kérdezték a szexuális életéről, mi másról, ez az első, ami nagyjából mindenkiben felmerül, ha meghallja a történetét: 12 éves volt, amikor az egyik barátja viccből rácsukta az ajtót a farkára. A szexuális életével kapcsolatos kérdésekre azzal válaszolt, hogy a szex nem egyenlő azzal, hogy a férfi farka benne van a vaginában, a szexualitás ennél sokkal több. A 30 körüli férfi képes az erekcióra és az ejakulációra is, úgy látja, hogy nem szükséges a farok ahhoz, hogy kielégítse a barátnőjét. Azt emelte ki a kérdezőknek, hogy minden szerető-értő kapcsolatban jelen van az intimitás, az övében is. A számos szexpóz, gyakorlati tanács és hasonlók tudása nem feltétlenül szükségesek a kielégítő szexhez, sem a farokméret, sem a mellméret nem mérvadó, érvelt a hímvessző nélkül élő férfi. A barátnőjével való kapcsolatát az érzelmekre épülő testiség jellemzi: az idegvégződések megmaradtak a nemi szervénél. A 2010-es hazai szexfelmérés a férfiaknál a szerelem sokadik a sorban, amíg a nőknél az ölelés és az érzés, hogy szeretik,  kellenek a szexhez. 

A nők nagy hányadának kell a szerelem a jobb szexhez

A Penn State Abington tanulmánya szerint a szerelem nagyon kell a nőknek ahhoz, hogy fizikailag a szex kielégítő legyen. A megkérdezett, heteroszexuális nők 78%-a válaszolta azt, hogy a szerelemtől jobb a szex, fizikailag jobb az élmény. A válaszadó nők 20 és 68 év közöttiek voltak.  „Amikor a nők szerelmesek, talán szexuálisan aktívabbak, mert nemcsak azt érzik, hogy bíznak a partnereikben, hanem mert azt érzik, hogy rendben van az, hogy szexelnek, amikor a szerelem jelen van" – mondta a Penn State Newsnak Beth Montemurro szociológus.

A válaszadók közt nem volt ennyire egyértelmű a válasz, ugyanis 95 nőből 50 mondta azt, hogy nem szükséges szerelem a szexhez, ezzel szemben csak 18 nő állította azt egyértelműen, hogy nem szükséges szerelem a szexhez. A média szerepe is szóba került, a szociológus szerint az, hogy a médiában sokszor elhangzik, hogy az alkalmi szex oké, ugyanakkor a kapcsolaton kívüli szex már kevésbé elfogadott. 2008 szeptember és 2011 július között készültek az interjúk, mélyinterjúk formájában. Hogy a férfiaknak mennyire fontosak az érzelmek a jó szexhez, arról ebben  a kutatásban nem esett szó. Korábbi felmérések szerint a férfiaknál inkább fordított a helyzet, és a szex kell a szerelemhez.