Olvasói levelet kaptunk, amiben a dominás szerepjátékszexről ír az egyik olvasónk. A szexológus véleménye szerint egyéni okai vannak annak, ha valaki erősen vonzódik a parancsoló dominákhoz, és nem véletlen, hogy a nővérkés ruhák, ostorok elég népszerűek.

„A dominaság csak egy kellék, de sokaknak segíthet. A dominás szerepjátékszex nem az alá- felérendelt viszonyról szól szerintem, ez csak játék az ostorral, a csizmával. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a szexben a nőnek is kell irányítania, és ez a hozzáállás szerintem hiányzik a társadalmunkból. A 'sex and submission' már egy következő lépcsőfok, arra azt hiszem érni is kell, és azt is meg kell kívánni" – írta meg a véleményét az egyik olvasónk, aki arra a cikkre reagált, amiben egy másik olvasónk kurvához fordult könyörtelen kézimunkáért

A szerepjátékszexet és a fétist külön kell kezelni, akkor válik fétissé bármilyen szexuális játék vagy tárgy, esetleg testrész, ha anélkül nincs szexuális izgalom. A kérdést, hogy mennyire izgatja a férfiak fantáziáját a domina, pusztán a szerepjátékszex szempontjából vizsgáljuk. A szexológus, Tóth-Horváth Gábor véleménye szerint egyszer az életben minden férfi kipróbálja, vagy ki fogja próbálni, milyen egy domináns nővel lefeküdni. 

„Lehet, hogy a dominatrix iránti vágy egy korábbi hozott emlék miatt alakult ki, amikor kiszolgáltatva érezte magát, de ez mégis szexuális izgalmat okozott. De az is lehet, hogy beleunt az állandó irányító férfi szerepébe, ha nem is teljesen, de eléggé egyénre szabott oka lehet. A legtöbb férfi a kiegyensúlyozott viszonyt kedveli" – mondta a Velvetnek a szakember, és hozzátette, nem véletlenül kelendőek a nővérjelmezek, lovaglópálcák és társai. „A nők jelentős része a társadalmi normák miatt nem annyira vágyik az alárendelt szerepre, ahogy a férfiak többsége, úgy a nők többsége is a kiegyenletítt kapcsolatban érzi jól magát. A gyengédség iránti vágy jóval erősebb a domináns vágyaknál vagy az alárendelt szerep iránti vágynál."

Az egyik fórumozó, aki az egyenlőség mellett voksol a párkapcsolatban, azt tartja fairnek a hétköznapokban, ha az alá felérendelt izgalmak mindkét félnél megjelennek a szexben. „Úgy képzelem el ezt az egész domináns, dominás dolgot, hogy az életben, egy komoly kapcsolatban az a jó, ha a két fél egyenlő. Amit persze nagyon nehéz összehozni, folyamatos veszekedések, vitatkozások és konfliktusok járnak vele együtt. Kell hozzá két egészséges ember, akik kellően magabiztosak, de nem zsarnokok.A szexben ugyanezt az egyenlőséget támogatom, de csak ha a teljes szexuális életet nézzük. Tehát bármilyen hihetetlen is lehet ez sokaknak, én elképzelhetőnek tartom azt, hogy két, amúgy az életben se nem kimondottan domináns, se nem szolgalelkű ember a szexben hol az egyiket, hol a másikat helyezze előtérbe. Ezzel mintegy megfűszerezve, változatosabbá izgalmasabbá és mélyebbé téve a szexet."

A dominás szerepjátékot a prostituált helyett inkább partnerhelyzetben érdemes kipróbálni, a szexológus véleménye szerint ez sokkal biztonságosabb – lehet hivatásossal is biztonságos, de ebben a szituációban hiányzik az együttlétből az izgató intimitás, ami elengedhetetlen a jó szexhez. Akár lakkcsizmát, akár ostort, akár nővérkés játékot kíván meg bárki, a fontos az, hogy közös megegyezéssel játszadozzon, és csak addig, amíg mindegyik félnek jól esik. Ellenkező esetben mentális sérülés is lehet a vége.