A Nads kozmetikai cég ezer férfit kérdezett meg az intim szőrzetről, a válaszadók nagyja a Bermuda-háromszögre, azaz a természetes, háromszög alakúra nyírt szőrzetre voksolt. Csak a válaszadók 12%-a kedvelte a teljesen csupasz fazont.

A hetero férfiak a természetes megjelenést szeretik – derült ki a Nads nevű ausztrál gyantákat áruló cég saját felméréséből. A kozmetikai cég 1000 férfit kérdezett meg arról, milyen intim szőrzetet preferál a nőknél, a többség a Bermuda-háromszögre, azaz a trimmelt és rendezett fazonra voksolt. Nagyjából két éve kezdődött a punciszőr ismételt térhódítása, a kétezres évek elején a teljesen csupasz fazontól jutott el a világ a Bermuda-háromszögig.

A teljesen csupasz, brazil fazon a felmérésben résztvevő férfiak 17%-ának tetszett csupán, 15% a szivecske alakúra formázott punciszőrt bírja. Az ezer fő 12%-a mondta azt, hogy a full Hollywood becenevűt, azaz a teljesen csupaszt kedveli. Az is kiderült, hogy mit utálnak, például azt, ha jelzésértékű vékony csíkot (G wax) találnak a bugyi alatt, ez állítólag kicsit hervasztó hatást kelt, és béna.

A Nads kozmetikai cég igazgatója azt nyilatkozta, az intim szőrzet annyira fontossá vált 2014-re, mint a haj az ember fején. Annyira, hogy már trendekről is lehet beszélni, 2014-ben például a full bush brazil gyanta a trend a nőknél: a szeméremdomb a bikinivonalon belül természetes, de a lényegi részeknél lejjebb minden csupasz. Ez állítólag a normcore fanszőrzet, szóval aki igazán hipszter akar lenni, az ilyenre fazoníroztatja a lába közét.

A punciszőr 2011-ben kezdett ismét teret hódítani, akkor még csak pornóblogokon és pornómegosztó oldalakon lehetett látni szőrt a nők lába között. Akkor még semmi jele nem volt annak, hogy a teljesen természetes intim szőrzet lesz a divat, de ápolt formában természetesen. Itt kell megjegyeznünk, hogy a pornóiparban a 2000-es évek elején még elképzelhetetlen lett volna, hogy egy pornószínésznő olyan szőrzettel forgasson, mint ahogyan Stoya tette 2011-ben.