Szélsőjobboldali társaságba keveredett, szülei és barátai hatására viszont szakított a szélsőséges eszméket valló barátjával, ezért kellett meghalnia rokonai szerint annak a lánynak, akit brutálisan megöltek hétfőn, Kalocsán. A meggyilkolt lány testvére a Független Hírügynökségnek azt mondta: azért nem zárkóznak el a nyilvánosság elől, hogy felhívják a szülők figyelmét, milyen veszélyeket rejthet, ha gyermekük hasonló társaságba keveredik.

Hétfőn egy kalocsai fiatalember több késszúrással megölte 19 éves barátnőjét, később feladta magát a rendőrségen.

A meggyilkolt lány testvére a Független Hírügynökségnek szerdán elmondta, hogy a család és a barátok is próbálták lebeszélni a lányt a fiúval fenntartott kapcsolatról. Elmondása szerint a barát szélsőjobboldali eszméket vallott, már a lány is kezdte átvenni öltözködését, a fekete bakancsos, fekete ruhás viseletet. A család hatására végül a lány hétfőn szakított a fiúval, aki vélhetően azért ölte meg, hogy ha nem lehet az övé, akkor másé se legyen - mondta a testvér. A fiatalember összeszurkálta a lányt, és csigolyáig átvágta a torkát.

A lány testvére azt mondta: azért beszél most nyilvánosan a történtekről, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy minden eszközzel védjék meg a szélsőjobboldali társaságoktól gyermekeiket.

Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynöksbég kérdésére azt mondta, hogy a gyilkosság oka az eddigi adatok szerint szerelemféltés. Az ügy részleteivel kapcsolatos információkról kegyeleti okokból nem adhatott tájékoztatást. Azokat a sajtóinformációkat, hogy a holttestet állítólag egy horogkeresztes zászlóval takarta le a gyilkos, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.