Felháborítja az angol közvéleményt a Buckingham Palace és az angol királyi család védelmét ellátó Királyi Testőrség tagjainak viselkedése: nem elég, hogy pornóújságokat csereberélnek, mint egy alsós focicsapat a tornaöltözőben, még azt is viccesnek találják, hogy felülnek a trónra és hülye pózokban fotózzák egymást. Sőt, ami még durvább: még a lábukat is felteszik!

Kedden állt bíróság elé Londonban az angol Királyi Testőrség volt tagja, Paul Page, akit azzal vádolnak, hogy többezer fonttal vesztegette meg Buckingham Palace-ben dolgozó kollégáit egy ingatlancsalási ügyben. Mindez azonban már egyáltalán nem érdekes, mióta védője, John Cooper ügyes húzással ügyfele javára fordította az ügyet, amikor kiderített pár tényt Page vádlóiról – írja a News.com ausztrál hírportál londoni tudósítója.

Az ügyvéd ugyanis a vád tanúinak feltett keresztkérdésekkel különös szokásokra derített fényt, melyeknek a királyi család testőrei előszeretettel hódoltak munka közben. Az egyik tanúként kihallgatott testőr, Adam McGregor bevallotta, a testőrség tagjai szolgálatban pornót és szteroidakat árulnak, megszegik a rájuk vonatkozó szabályzatot, és becsempészik a haverjaikat a királynő hivatalos rendezvényeire. Az ügyvéd azt is sugallta, hogy a szolgálatban lévő testőrök beosztják maguk közt, hogy egyikük alszik, miközben a többiek figyelnek, hogy feletteseik rajta ne kapják őket, de ezt McGregor tagadta. Cooper szerint a testőrségi öltözőkben hardcore pornókiadványokat is árulnak, a legdurvább vád azonban kétségkívül az, hogy a testőrök tiszteletlenül viselkednek a királyi fenségek trónjaival.

„Mit szólna ahhoz, ha egy rendőrségi tisztségviselő, aki a királyi testőrség kötelékében szolgál, ezáltal szabad hozzáférése van a Királynő és Fülöp herceg trónjaihoz, felülne ezekre, sőt a lábát is feltenné, és a hüvelykujjával oké-t mutogatva, viccesnek szánt pózokban fotóztatná magát?” – szegezte neki Cooper a végső és megsemmisítő kérdést McGregornak.

„Az kétségkívül elfogadhatatlan volna, uram” – válaszolta a tanú. Később azonban megtört és bevallotta: „Elképzelhető, hogy valóban ráültem valamelyik trónra, de nem emlékszem, vicces pózokra”.

Az ügy folytatódik, bár nem biztos, hogy a továbbiakban is lesznek még ilyen izgalmas részletek.