A 24 éves Papp Zsófia félreértette a félakt fogalmát, pedig tényleg mindent megtett a verseny előtt, hogy ne kerüljön bajba hat évvel ezelőtt készült CKM-es, és valamivel később megjelent FHM-es fotói miatt. A magát bölcsnek tartó debreceni lány még ügyvédhez is ment, ám jogi képviselője akkor úgy tájékoztatta, nem minősül aktnak a róla készült kép, amelyen teljes valóságában látszódtak mellei. A verseny szervezői másképp gondolták, és kirúgták Pappot a Királynőből.

Papp Zsófia állítólag még ügyvédhez is ellátogatott, hogy rákérdezzen, aláírhatja-e a szerződést, miszerint még sosem készítettek róla aktot. Jogi tanácsadója nem talált kifogásolnivalót a 24 éves lány képeiben, pedig a Királynő című RTL Klub-produkció szervezői szerint már aktnak minősül, hogy nyilvánosság elé tárta kebleit, legalábbis a mellbimbóját.

Nem lehet vitázni a nemzetközi szabályokkal

„Azért kellett meghoznunk ezt a döntést, mert vannak nemzetközi szabályok, amikhez harmonizáltuk a magyar versenyszabályokat, és ezek pedig egyértelműen leírják, hogy nyilvános közlésre nem jelenhet meg aktfotó a hölgyről. Bár Zsófiáról csak félakt készült, már az is kimeríti az akt fogalmát, ugyanis látszik a mellbimbója. Nemcsak nemzetközi versenyeken, de választásokon sem indíthatunk olyan lányt, akiről megjelent ilyen kép, hiszen ezzel megszegjük a nemzetközi versenyszabályokat" – mondta a Velvetnek Dávid Júlia, a Magyarország Szépe Kft. ügyvezetője.

Hozzátette, rendkívül sajnálják, hogy meg kellett válniuk tőle, mert nagyon igyekezett, sőt, még az első három helyre is esélye lett volna. „Rossz olyasvalakit elveszíteni, aki mindent megtett azért, hogy elérje a célját" – tette hozzá. Az ügyvezető tapasztalatai egyébként azt mutatják, hogy az ilyen jellegű incidensek nem gyakoriak a nemzetközi versenyeken, hiszen a szervezők nagyon odafigyelnek.

A Királynő című megmérettetés – melynek egy-egy szereplője a Miss Earth Hungary, Miss World Hungary és Miss Universe Hungary posztot birtokolhatja egy évig – huszonnégy, döbbenetes önbizalommal megáldott versenyzője még múlt hét csütörtökön költözött be az egyik budapesti szállodába, ahol különféle edzésterveken és kommunikációs tréningeken vesznek részt, amit a történtek ellenére még a kirúgott Papp Zsófi is nagyon élvezett.

Még így is előnyére válik

„Nagyon pozitív élményekkel gazdagodtam. Ez a verseny mindenkinek jó, akár mozogni, akár szépülni szeretnének a résztvevők" – mondta lapunknak a 24 éves exversenyző, aki nem szeretné, ha ezentúl csak a pucér lányként aposztrofálnák. Nem is. „Úgy gondolom, hogy minden csoda három napig tart. Nekem továbbra is az a célom, mint a verseny kezdetén: szeretnék elhelyezkedni a médiában. Most, hogy kiköltöztem a táborból, hazamegyek, és elkezdek készülni a vizsgáimra, ugyanis az IBS nemzetközi főiskolára járok. Egyébként pedig azt hiszem, vagyok annyira intelligens, hogy előnyt tudjak kovácsolni a történtekből."

Megérdemelte, hogy kirúgják?

Papp Zsófia hozzátette, egyáltalán nem számított ilyen döntésre, miután naivan megkérdezte az egyik stábtagtól, ugye, nem gond, hogy hat évvel ezelőtt szerepelt a CKM-ben? Hiszen az már hat éve volt. „Nagyon meglepődtem, fogalmam sem volt róla, hogy mi fog következni, amikor behívattak, ugyanis én az utolsó pillanatig nem tudtam elhinni, hogy ezek a képek valóban aktnak számítanak. Az ügyvédem tanácsát is kikértem, de ő azt mondta, hogy nem számítanak annak, és én el is hittem – mondta. – Úgy gondoltam, hogy akkor minek is szóljak egy olyan dologról, aminek nincs is jelentősége. Később aztán felmerült a téma a táborban, terjedtek a pletykák, hogy kiről milyen képek jelentek meg, én pedig rákérdeztem, hogy mit is takar az akt fogalma. Ezzel nyilván felhívtam magamra a figyelmet, és utánanéztek, hogy vajon miért érdeklődtem" – tette hozzá.

"Vagyok annyira bölcs"

A kirúgott versenyző egyébként továbbra sem bánja, hogy akkor engedett a csábításnak, és megjelent több újságban is, de ma már azért másképp csinálná. „Nem folytattam a CKM-es vonalat, az utolsó ilyen jellegű fotózásom 2005-ben volt, ugyanis időközben megkomolyodtam. Úgy érzem, hogy most vagyok a fénykoromban, és vagyok már annyira bölcs, hogy nem csinálnék ilyeneket, mert számomra nem ez a jövő" – zárta a beszélgetést életbölcsességének összefoglalásával a 24 éves Papp Zsófia.

A Királynő címmel ellátott produkciót második alkalommal rendezi meg az RTL Klub és a Magyarország Szépe Kft. 2008-ban Freire Szilvia kapta meg a koronát, udvarhölgyei pedig Dammak Jázmin és Polgár Krisztina lettek. Az idei győztes képviseli majd hazánkat a Dél-Afrikában, Johannesburgban megrendezendő világversenyen.