A valószínűleg drogos befolyás alatt álló Angel Mendoza kitépte és megette gyermeke szemét. A 35 éves férfi miután gyerekére támadt, megpróbálta levágni a saját lábát egy baltával. A gyermekvédelmisek figyeltek a kisfiúra, de azért nem vették el drogos szüleitől a kisfiút, mert azok nem verték eléggé.

Egy kaliforniai férfi kitépte és megette 4 éves fia bal szemgolyóját, jobb szemét pedig megcsonkította, írja a bakersfield.com. A gyermek, aki a kiérkező rendőröknek csupán annyit mondott: „Apukám megette a szemem", teljesen megvakult. Az orvosok egyelőre nem tudják megmondani, megmaradt szemével fog-e valaha is újra látni. A kisfiú apja, a 35 éves Angel Vidal Mendoza a brutális tette után tolószékében átment egy üres házba, és megpróbálta levágni saját lábát egy baltával. A rendőrség az eset után vádat emelt a férfi ellen, aki valószínűleg drogos befolyásoltság alatt követte el tettét. A kisfiú és az apa állapota is stabil. A gyermekvédelmi felügyelet az ügyről nem nyilatkozott, csupán annyit mondott el a program igazgatója, Brian Parnell, a kisfiút védőőrizet alá helyezték.

A rendőrségi jelentés szerint a 4 éves kisfiúra, Angelo Mendozára a szomszédok találtak rá. Április 28-án reggel Mendoza megkérte a szomszédját, Elizabeth Rodriguezt, vigye el kocsival délután egy munkával kapcsolatos találkozóra. A nő délután hatkor átküldte a 12 éves fiát a férfihoz, aki elmondta, Mendoza idegesnek tűnt, és nem engedte be a lakásába. Csupán annyit mondott, nemsoká megy. Pár perccel később a 12 éves fiú látta, ahogy a férfi kerekes székével elment valahova. Ekkor fiú és egy másik szomszéd bementek Mendoza lakásába, ahol megtalálták a földön fekvő 4 éves kisfiút. A többi szemtanú elmondta a férfi ordítozott, kiabált és az üres ház udvarában le akarta vágni a lábát egy baltával.

Drog, csekkhamisítás, gyermekbántalmazás

A bíróság Angel Vidal Mendozát őrizetbe vette, és a bíróság döntése értelmében egymillió dollár ellenében helyezhetik szabadlábra. A rendőrség súlyos testi sértéssel, kínzással és gyermekbántalmazással vádolta meg, az első meghallgatása május 20-án lesz. Mendozának nem ez az első összeütközése a törvénnyel, korábban elítélték már drogbirtoklásért, tettlegességért, csekkhamisításért és kiskorú veszélyeztetésének vétsége miatt, ráadásul jelenleg is próbaidőn volt, írja a bakersfieldnow.com.

A fiú édesanyja, a 23 éves Desirae Marie Bermudez – akire egyébként 2008-ban 15 ezer dolláros büntetést szabtak ki, mert nem fejezte be a drogelvonó programot - nem volt jelen, amikor az eset történt. „A fiam csak sírt: 'Mami, mami, veled akarok menni'. Félek. Azon gondolkodtam, vigyem inkább magammal, vagy hagyjam ott" - nyilatkozta a nő az eset után, majd még elmondta, azt hitte, fia biztonságban lesz az apja mellett.
A kisfiú anyját és apját is megvádolták még 2006-ban, akkor egy PCP nevű hallucinációkat okozó drog hatása alatt követtek el bűncselekményt, ugyanakkor egyikük ellen sem emeltek vádat kiskorú gyermek veszélyeztetése miatt.

Nem vették el a szülőktől, mert nem verték eléggé

A gyermekvédelmi felügyelet igazgatója elmondta, azért nem vették el a szüleitől a 4 éves Angelo Mendozát, mert ahhoz több fizikai bántalmazás – csonttörés, komoly sérülés - kellett volna érje. „Azokban az esetekben, amikor a szülők drogokat használnak, a gyermekvédelmi felügyelet feltétlenül ellenőrzi a gyereket, de nem kell mindenképpen elvenni. Minden a drogfüggőség mértékétől függ, illetve attól, vannak-e mások, akik vigyáznak a gyerekre – ismerősök vagy szomszédok" - mondta Parnell.