Az ügyészség élt a vádhalasztás lehetőségével, ami azt jelenti, ha a két pécsi diák 2 éven keresztül nem követ el semmilyen törvénybe ütköző cselekedetet, nem kell bíróság elé állniuk a kismacskák brutális megkínzásáért.

Az ügyészség két évre elhalasztotta a vádemelést az ellen a két pécsi diák ellen, akik videóra vették, ahogy megkínoznak több kismacskát - írja a Blikk. A 17 éves Sz. Bálint és 18 éves unokatestvére a felvételeken vascsővel veri agyon az állatokat, egy kismacska szemét késsel vájták ki, egy másikat pedig lefejeztek.

A videó először csak a diákok között terjedt, amikor azonban az iskola igazgatója februárban tudomást szerzett az esetről, feljelentést tett. A Pécsi Városi Rendőrkapitányság a két fiú ellen vádemelési javaslattal zárta le a vizsgálatot. Ennek ellenére az ügyészség úgy döntött, egyelőre nem kell bíróság elé állniuk.

„Az ügyészség úgy döntött, él a vádhalasztás lehetőségével" – mondta Petréteiné dr. Malomsoki Csilla, a Baranya Megyei Főügyészség szóvivője. „Azóta rendezett körülmények között élnek, nincs rájuk panasz" - tette hozzá. A vádhalasztás szerint amennyiben a két fiatal két éven belül törvénybe ütköző cselekedetet követ el, akkor a macskák megkínzásáért is felelőségre vonják őket. Az ügyészség az indoklás szerint az elkövetők fiatal kora miatt élt a vádhalasztással, melyet maximum két évre lehet eltolni. A szekértők szerint azonban az is sokat nyomott a latban, hogy a fiatal fiúk büntetlen előéletűek voltak. Az állatkínzásért a legszigorúbb ítélet esetében három év letöltendő börtönbüntetést kaphatnak.

A sokkoló képeket tartalmazó felvételeket csakis 18 éven felüli, erős idegzetű olvasóink nézzék meg.