Közel egy évvel kislánya születése után egy kisfiúnak adott életet a most 35 éves Thomas Beatie, akit a világ csak terhes férfiként ismer. A gyermek, akárcsak testvére, egy spermadonornak köszönhetően fogant meg, és természetes úton jött világra. Nővéréhez hasonlóan őt is Beatie felesége fogja szoptatni.

A terhes férfiként elhíresült Thomas Beatie kedden világra hozta második gyermekét. A Times Online információi szerint a gyermek három nappal a kiírt dátum előtt látta meg a napvilágot természetes, azaz hüvelyi úton. A nőként született Beatie tavaly novemberben, Barbara Walters műsorában jelentette be, hogy ismét gyermeket vár. Jelenlegi feleségével közös kislánya, Susan Juliette ekkor három hónapos volt. A pár állítólag már kislányuk születésekor tudta, hogy egy kistestvérrel szeretnék őt megajándékozni, ezért Beatie a szülés után sem folytatta a nemi átalakuláshoz szükséges tesztoszteron kúrát. „Jól érzem magam, az orvosaim szerint is minden rendben, a terhességi vizsgálatokon pedig a hormonszintemet is rendszeresen ellenőrzik" - nyilatkozta akkor.

A 35 éves Thomas Beatie Tracy Lagondinóként látta meg a napvilágot, ám a húszas éveiben rájött, hogy inkább férfiként szeretné leélni az életét. Jelenlegi párjával mindenesetre még nőként jött össze. 1998-ban elkezdte az átalakuláshoz szükséges injekciókúrát, 2002-ben pedig eltávolíttatta a melleit is. A női ivarszerveinek kioperálására azonban nem került sor, mivel kiderült, hogy párja méheltávolítása miatt már nem lesz képes szülni, és úgy döntöttek, Beatie fogja kihordani közös gyereküket, akire annyira vágytak. „A gyerek utáni vágy nem férfi, vagy női, hanem általános emberi vágy" – mondta Beatie, aki női ivarszervei ellenére is teljes értékű férfinak tartja magát.

A pár először nem járt sikerrel, méhen kívüli terhesség miatt hármas ikreiket abortálni kellett. Második alkalommal Nancy maga termékenyítette meg a férjét egy donortól kapott ondóval. Thomas Beatie tavaly márciusban jelentette be, hogy öthónapos terhes és egy kislányt hord a szíve alatt. Susan Juliette június 29-én született meg negyvenórányi vajúdás után. A kicsi természetes úton jött a világra, és a köldökzsinórt Beatie neje vágta el. A lap szerint akárcsak első gyermeküket, a kisfiút is Thomas Beatie párja szoptatja majd egy kezelésnek köszönhetően.

És még sokan mások

Matt Rice és barátja, Patrick Califa nőként látta meg a napvilágot, de férfivá akartak válni. Rice már megismerkedésük előtt eltávolítatta melleit, és tesztoszteron-kezelést is kapott, ám a mellékhatások miatt később felhagyott vele. Miután közös erővel úgy döntöttek, hogy gyereket szeretnének, Rice vállalta, hogy kihordja a kisbabát, így születetett meg kisfiuk, Blake.

Cat Cora, az Iron Chef America műsor leszbikus séfje márciusban jelentette be, négy és fél hónapos terhes, és barátnője szintén gyereket vár. A pár a gyermekáldás érdekében petesejtet cserélt, amiket azonos donorral termékenyítettek meg.

A spanyol Pronto magazin szintén márciusban számolt be a transznemű Ruben Noe Coronado Jimenez esetéről, aki akkor már terhessége második hónapjában járt. Állítása szerint ikreit hivatalosan már férfiként akarja világra hozni, és be is adta a szükséges papírokat. Egy tavaly hatályba lépett spanyol törvény ugyanis lehetővé teszi a nemi státusz megváltoztatását azok számára, akik "szexuális identitászavarban" szenvednek és hormonkezelésen esnek át, a kevéssé visszafordítható műtéti beavatkozás azonban nem feltétel. Coronado eddig azért tartotta meg női státuszát, hogy mesterséges megtermékenyítésnek vethesse alá magát.