Iskolai erőszakról készült felvétel került az internetre, melynek tanúsága szerint megaláztak és megvertek egy diáklányt a társai. Az ütlegelés odáig fajult, hogy a 15 éves lány vérezni kezdett. Az esetet többen is végignézték, de nem siettek a segítségére, sőt a felvételen hallható, hogy jól szórakoztak.

Megaláztak és megvertek egy nyolcadikos lányt az iskolatársai Kerepesen, a Széchenyi Általános Iskolában. A lányt már régóta rendszeresen zaklatták, de csak a hétfőn történt eset került nyilvánosságra, a támadók legutóbbi akciójukat ugyanis videóra vették, és a felvétel felkerült az internetre.

A 15 éves lányt a videó tanúsága szerint egy nagyobb társaság közrefogta – először csak lökdösték, majd sorra pofozni kezdték. Az ütlegelés később odáig fajult, hogy a haját is meggyújtották, majd az egyik lány a hajánál fogva lehúzta a fejét, és többször az arcába térdelt. „A pofonok közben arra gondoltam, egyszer vége lesz. Összeszorítottam a fogam, és úgy döntöttem, nem sírok" – idézte a Blikk a sértettet, akinek bántalmazását végül azért hagyták abba, mert vérezni kezdett. Az esetet többen is végignézték, de senki nem sietett a segítségére, bíztatták a verekedőket, és a nevetésükből ítélve jól szórakoztak.

A videót egy 15 éves fiú tette fel a világhálóra, elmondása szerint emiatt azt hiszik, hogy ő készítette a felvételt, és megállás nélkül cseng a telefonja: „Azzal fenyegetnek, hogy megölnek. Pedig én csak jót akartam. A videót azért tettem fel a netre, hogy lássák az emberek, hogy mi folyik az iskolában" – nyilatkozta a lapnak.

Az ügyben csoportos garázdaság miatt indult eljárás, a sértett lány is feljelentést tett. Ha sikerül bebizonyítani a csoportos garázdaságot, a törvény értelmében három évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják az elkövetőket.