Tong Liangliang mindössze tizennyolc hónapos volt, amikor az apja megkínálta egy szál cigarettával, hogy azzal enyhítse a gyerek lágyéksérv okozta gyötrelmét. A kisfiúnak mára már az okoz fizikai fájdalmat, ha nem kapja meg a napi adagját: napi egy dobozzal szív, többet mint az apja.

Minden bizonnyal a világ legfiatalabb dohányosáról adott hírt a China Radio International angol nyelvű kínai hírportál a hét végén. A Tianjin városából származó két és fél éves Tong Liangliang ráadásul nem is nevezhető kezdő szenvedélybetegnek, hiszen már egy éve aktív dohányos. A kisfiú lágyéksérvvel született, ám túl fiatalnak tartották egy operációhoz.

Mindössze tizennyolc hónapos volt, amikor az apja cigarettát adott a szájába, hogy a nikotinnal enyhítse a fia fájdalmát. A gyermek végül pillanatok alatt függővé vált, apja is akkor jött rá, hogy fia talán függővé vált, mióta a két és fél éves gyerek már többet szív mint ő: mostanra akár egy dobozzal is elszív naponta.

Minden alkalommal, amikor meglát valakit a környezetében dohányozni, követeli a maga adagját, és ha nem kapja meg, a hiánytüneteket produkálja: ingerültté válik, és a dühkitörések sem ritkák. A videófelvétel tanúsága szerint viszont mindenki más remekül szórakozik a függőségén, miközben apja úgy mutogatja, mint egy bazári majmot.

Tavaly egy ötéves libanoni kisfiút, Abdel Karim al-Ali-t tartották a világ legfiatalabb dohányosának, aki hároméves korától cigarettázik - a Guiness Rekordok Könyvébe viszont ő sem kerülhetett be, mert a gyűjteményben nem szerepeltetnek olyan gyermekeket, akik legfőképp a szüleik nyomására akarnak csúcsot állítani.