A Muscle Beach Venice California versenyt minden évben július 4-én rendezik meg. A női és férfi testépítők, a női fitneszmodellek az Egyesült Államok egész területéről özönlenek a megmérettetésre, melyet a testépítők paradicsomában rendeznek meg. Idén az egykori versenyző, Arnold Schwarzenegger nyitotta meg a rendezvényt.

75 éve minden július 4-én összegyűlnek Kaliforniában a testépítés szerelmesei, néhány helyszínváltás után 17 éve Santa Monica után Venice-ben rendezik meg a testépítők egyik legnépszerűbb versenyét. A harmincas években eleinte csak atlétikai és gimnasztikai célokat szolgáló Santa Monica-i tengerpartból az ötvenes évek végére a testépítők egyik legnépszerűbb edzőhelye alakult ki.

Az izomemberek között számos híresség is feltűnt az évek során, Arnold Schwarzenegger 1977-ben még versenyzőként indult – fel is szedett egy Sue Moray nevű fodrászasszisztenst -, idén azonban már ő nyitotta meg a Muscle Beach Venice Calirfornia versenyt, írja a Free Press Release.

A Muscle Beachen, mely a testépítők paradicsomának számít, egész évben rendeznek versenyeket és programokat, azonban a legismertebb a Függetlenség napján megrendezett. A férfi és a női testépítők mellett női fitnesz versenyzőket is láthatunk, és a bikini szépségverseny is elengedhetetlen része az egyébként ingyenes programoknak. Természetesen itt is a győzelemre hajtanak, azonban az indulók szerint ezeken a versenyeken még a részvétel is számít.