Két hónapon keresztül tartotta fogva és erőszakolta meg frissen előkerült lányát egy Dél-Afrikában élő férfi, aki annak idején még gyermeke születése előtt elköltözött családjától. A Németországban élő lány az interneten találta meg, majd februárban meglátogatta soha nem látott apját. A férfi azonban a látogatás alatt fogva tartotta, és többször is arra kényszerítette, hogy feküdjön le vele. A 18 éves lányt végül egy baráti család menekítette meg, az 53 éves "dél-afrikai Fritzlnek" augusztus elején kell bíróság elé állnia tettéért.

Egy 53 éves, Dél-Afrikában élő férfi két hónapon keresztül erőszakoskodott 18 éves lányával, aki azért látogatta meg, hogy életében először találkozzon végre az apjával – írja a Telegraph. A sajtóban csak Sandraként emlegetett lány az internet segítségével kutatta fel édesapját, aki még születése előtt hagyta el édesanyját. A németországi Heidelbergben élő lány anyja állítása szerint alig várta, hogy találkozhasson a férfival, aki jelenleg Dél-Afrikában él, és akihez hosszas levelezés után februárban érkezett meg. Az apa azonban nem bizonyult jó szülőnek, ugyanis fokvárosi otthonában fogva tartotta lányát, és arra kényszerítette, hogy feküdjön le vele. „Az ágyban feküdtünk és filmet néztünk. Először átölelt és a hátamat simogatta, majd elkezdett mindenhol tapogatni, és arra kért, hogy vegyem le a ruháimat" – emlékezett vissza a lány, akit apja késsel fenyegetett meg, miután nem volt hajlandó levetkőzni.

Egy este többször is megerőszakolta

Hozzátette, ezután minden éjjel apja ágyában kellett aludnia, és előfordult, hogy a férfi egy este alatt háromszor is megerőszakolta őt. A lány rettegett apjától, ezért nem mert elszökni tőle, ráadásul hazájától több ezer kilométerre, minden helyismeret és ismerősök nélkül állt egyedül a férfival szemben. „Rettegtem tőle. Nem tudtam, hogyan is menekülhetnék el. Senkit sem ismertem, alig volt pénzem, ráadásul éjszakára mindig bezárt. Ő a biológiai apám, és korábban soha nem találkoztam vele. Nagyon sokat leveleztünk azelőtt, mielőtt Németországból Dél-Afrikába utaztam, hogy találkozhassunk" – mondta a lány a rendőrségen.

A férfi akkor bukott le, amikor lányát magával vitte egy baráti házaspárhoz látogatóba, a kislány pedig levélben tudatta az ismerős családdal, hogy mit művel vele apja. Ők azonnal befogadták a lányt, a történtekről pedig értesítették a helyi rendőrséget – írja a Daily Mail. A lány most anyjával van, aki azonnal Dél-Afrikába repült, amint értesült a történtekről. A többek közt vérfertőzéssel és nemi erőszakkal vádolt férfinak augusztus hetedikén kell majd bíróság elé állnia.

Szörnyű apák

Az 53 éves férfit természetesen mindenhol a dél-afrikai Fritzlként emlegetik. Amióta fény derült az amstetteni rém szörnyűséges tettére, számos gyermekeivel erőszakoskodó férfit hasonlítottak hozzá. Az angol Josef Fritzl néven emlegetett férfi közel harminc éven keresztül élt vérfertőző kapcsolatban lányaival. A testvérek összesen tizenkilenc alkalommal estek teherbe, és összesen hét gyermekük maradt életben. A férfit végül júniusban tartóztatták le, és a bíróság huszonötszörös életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

Az amstetteni rém

A 73 éves Josef Fritzl 24 évig a pincében tartotta fogva egyik lányát, akinek hét gyermeket nemzett. A vérfertőző kapcsolatból született hét gyerek közül hárman édesanyjukkal éltek, hármukat pedig apjuk és annak mit sem sejtő felesége nevelte, egyikük pedig röviddel a szülés után meghalt. Az ügyre azután derül fény, hogy a fogságban nevelkedett gyermekek közül a legidősebb, Kerstin hirtelen rosszul lett és kórházba kellett szállítani. Később azt feltételezték, hogy talán unokájával is erőszakoskodott az osztrák férfi, aki egyébként apa nélkül nőtt fel, és állítólag édesanyja iránt szexuális vonzalmat érzett. Egy pszichiáter szakvéleménye szerint a nő kegyetlenül bánt vele, és számtalanszor megalázta. Bosszúból Fritzl őt is rabként tartotta fogva. A férfi ellen emberölés, nemi erőszak, vérfertőzés, súlyos kényszer alkalmazása, személyes szabadság korlátozása és rabszolgasorban tartás miatt emeltek vádat, és idén márciusban megszületett az ítélet. Júniusban pedig kijelölték azt a börtönt, ahol Josef Fritzl letölti életfogytiglani börtönbüntetését.

Az olasz Fritzl 25 éven keresztül zaklatta a lányát, akivel állítólag fivére is erőszakoskodott apjuk kérésére. A 64 éves férfit idén márciusban tartóztatták le. Az amstetteni rémmel ellentétben ő nem tartotta fogságban a lányát, de egyedül nem mehetett sehová, és folyamatosan terrorizálta őt lelkileg és fizikailag is. A kolumbiai Josef Fritzlnek nevezett 58 éves férfit idén tavasszal állították a bíróság elé. Ő akkor kezdett el erőszakoskodni a lányával, amikor gyermeke még csak 10 éves volt. Vérfertőző kapcsolatukból 11 gyermek született. A férfi azzal védekezett, hogy a most a harmincas éveiben járó nő nem is a saját lánya, és csak romantikus kapcsolat volt köztük.