David Shayler 1997-ben még azzal okozott botrányt, hogy miután kilépett az MI5-tól, nyilvánosságra hozta az angol kémelhárító és nyomozószervezet néhány titkos dokumentumát. Pedig ez még csak az eleje volt a férfi különös pályafutásának: később csatlakozott egy 9/11-es összeesküvés-elméleteket generáló csapathoz, majd Isten legújabb messiásaként hirdette magát, most pedig parókában és műmellekkel, Delores Kane néven hirdeti a 2012-es világvégét.

Jelenleg hosszú parókát, miniszoknyát, műmelleket és erős sminket visel, és Delores Kane néven prédikálja a 2012-ben bekövetkező világvégét David Shayler, az angol titkosszolgálat, az MI5 egy korábbi ügynöke. Ez tulajdonképp még nem is a legfurább változás a férfi életében, amióta kilépett a szervezetből - írja a Daily Mail.

David Shayler neve onnan lehet ismerős, hogy 1997-ben, amikor távozott a szervezettől, nemzetközi botrányt okozott azzal, hogy eladott néhány titkos dokumentumot a Mail on Sundaynek. Emiatt 2000-ben két év börtönre is ítélték.

Szabadulása után Shayler csatlakozott a 9/11 Truth Movement nevű szervezethez, ahhoz a csoporthoz, amelyik azt mondja, hogy a 2001. szeptember 11-i események nem úgy történtek, mint ahogy azt a világgal el akarják hitetni, valójában az amerikai kormány felelős a terrortámadásért, a hivatalos magyarázatok részben vagy teljesen hazugságok. Innen azonban később kizárták, mert az már nekik is sok volt, amikor Shayler hangoztatni kezdte, hogy valójában nem is repülőgépek csapódtak a Világkereskedelmi Központba, hanem speciális hologramokkal elrejtett rakéták.

Jézus transzvesztita volt

A férfi ezután eltűnt egy időre, hogy aztán főnixmadárként feltámadva azt hirdesse, hogy ő Isten legújabb Messiása. "A szívem mélyén tudom, én vagyok Krisztus, és azért vagyok itt, hogy megmentsem az emberiséget. Azért vagyok itt, hogy megmutassam az utat az emberiségnek, és feltétel nélküli szeressek mindenkit, a gyilkosokat és a pederasztákat is" - foglalta össze programját Shayler a Daily Mailnek. Igéinek terjesztésére weboldalt is létrehozott, a DavidShayler.com - Chosen One of God (David Shayler, Isten Kiválasztottja) címsor jelenleg holtversenyben van a KiszelTünde.hu "Dekoratív Médiaszemélyiség" önmeghatározásával.

Shayler legújabb átalakulása, hogy Megváltóként elkezdett női ruhákat hordani, mert ez is a prófécia része, tanításai szerint ugyanis "Jézus is transzvesztita volt, Dolores Kane pedig az én alteregóm". A Beyonce/Sasha Fierce-párhuzammal operáló Megváltó korábbi felesége, a szintén ügynök Annie Machon ennél a pontnál elmondta a lapnak, hogy szerinte exférjének néhány hete idegösszeroppanása volt, a férfi állapotáért pedig a kormányzatot teszi felelőssé. Ebben lehet valami, hisz David Lynch Twin Peaks című tévésorozatában is látható a kétségbevonhatatlan bizonyíték, hogy a titkosügynökség a jelek szerint valami különöset hoz ki az emberből. David Duchovnyből (1:07-től) például a nőt.

A korábban kiváló szónokként ismert Shaylerből lett Megváltó most tehát párducmintás miniszoknyát, tűsarkút, parókát és kitömött műmelleket visel, Delores Kane-nek kell szólítani, és igazi Messiásként a föld porából él. Nyolc társával együtt egyik elhagyott farmról a másikra vándorolnak Surreyben, Szivárvány Mozgalomnak hívják magukat, és próbálnak adókon, törvényeken és bármin kívül élni, ami akár egy kicsit is a kormányzathoz köthető. "Az embereknek nem kellene hitelt fizetnük, adókat vagy parkolócédulákat - ezek olyan szerződések, amelyeket a bankok és a kormány akarnak ránk kényszeríteni az aláírásainkkal" - indokolta Shayler-Messiás-Kane a lapnak. Ebből valamennyire érthető is, hogy a messiásokat miért nem szokta megérteni az épp aktuális kormány, Saylert és követőit is pár hetente elzavarják az épp elfoglalt farmjaikról.

Fűtermesztéssel a jobb világért

A kormány és a bankok igája ellen küzdő Dolores Messiás azt is állítja, négy hónap alatt meg tudná menteni az egész világot, és erre pontosan kidolgozott terve is van. Aki az eddigieket probléma nélkül követte - foglaljuk össze: titkosügynökből lett összeesküvés-elmélet hívőből lett transzvesztita messiás -, az most talán kicsit csalódni is fog: a Nagy Világmentő Módszer ugyanis az eddigiekhez képest meglepően fantáziaszegény.

Shayler-Kane-Messiás meggyőződése szerint ugyanis az egyenlőséghez és az igazsághoz a marihuánán keresztül vezet az út. "Van egy tervünk, hogy kendertermesztéssel négy hónap alatt megmentjük a világot. Ha mindenki ezt a növényt termesztené, szabadok lennénk. Azért tették illegálissá, hogy az emberektől elvegyék a szabadság lehetőségét" - fejtette ki nézeteit Krisztus 21. századi parókás-műmelles reinkarnációja.

Shayler egyébként az üldöztetések dacára is boldognak vallja magát: állítja, mióta 2006-ban meghozta élete legnehezebb döntését, azaz elhagyta a feleségét és mindent hátrahagyott maga mögött. "[A feleségem] Mindig kitartott mellettem, sok mindenen mentünk át együtt. De rá kellett jönnie, hogy az én lelkem Istené és csakis Istené. Őt volt a legnehezebb feladni... de én vagyok Jézus Krisztus, és most mindenen uralkodom" - mondta el a lapnak. Mint állítja, azóta sosem nézett vissza, és boldogan él a hippi barátaival.

Exneje - aki 2006 decemberi szakításuk után Németországba költözött, ahol jelenlegi partnerével él - mindenesetre reméli, hogy most épp női Messiásként élő volt férje egyszer majd tényleg boldog lesz. "Kétszer volt börtönben - Franciaországban és itthon is -, mert kongatta a vészharangot, és most meg ez történt vele. Remélem valahogyan megtalálja majd a boldogságot" - kívánta a legjobbakat volt férjének Machon.