A hatodik kerületi önkormányzat rendelete - miszerint szeptember 1-től tízkor zárnak a kerületben a szórakozóhelyek - gyorsan összekovácsolta nemcsak a helyek üzemeltetőit, de úgy néz ki, a magyar internetet is. Elindult egy protesthonlap, tiltakozó csoportok szerveződnek a Facebookon és még egy éjszakai demonstráció is várható a hét végére.

A terézvárosi önkormányzat júniusban meghozott csendrendelete futótűzként söpört végig a múlt héten a kerületi szórakozóhelyek között, ami a szórakozni vágyók körében legalább akkora felháborodást keltett, mint az üzemeltetőkben.

A különféle kocsmák és táncos helyek üzemeltetői a múlt héten azt mondták, a mostani helyzet felülírja az egészséges konkurenciát, közösen próbálnak majd fellépni a rendelet ellen, ami a hétvégén a magyar internetezőket is gyorsan összekovácsolta.

Először július 24-re kezdtek el Facebookon szervezni egy csendes, koccintós demonstrációt. Jelenleg még tart a szavazás arról, hol tartsák a protesttósztot, pillanatnyilag a legvalószínűbb a Jókai tér a Kiadó Kocsma előtt, de a szavazatok alapján még az is lehet, hogy egy bejelentett tüntetés keretében a Nagymező utca közepére költözik majd koccintani az eddig csatlakozó néhányszáz felháborodott kocsmajáró.

A spontán szerveződő koccintás mellett a kocsmabezárás elleni tiltakozás ügyének is szerveztek egy csoportot a közösségi oldalon, ennek jelenleg majdnem négyszáz tagja van, de a tagok száma folyamatosan nő.

Hamarosan már a kutya sem mehet, klikk!

A világ persze egyesek szerint létezik a Facebookon túl is, úgyhogy a közösségi játszótéren kívül élők is könnyedén csatlakozhatnak felháborodásukban a hatodik kerületben szórakozókhoz, ők ezt a takarodo.com-on tehetik meg. Az oldalon gyűjtik a bezárással foglakozó cikkeket, lehet szavazni, hogy támogatjuk vagy éppen ellenezzük az este kilences utolsó kört. Ezen az oldalon jelenleg nagyjából kétszázan adtak le szavazatot, hogy jelezzék a tiltakozásukat. Itt a rendeletet jelképes három százalék támogatja.