A 37 éves Sasikala Navaneethan azt mondja, azért akart végezni három gyerekével és magával, mert a férje megcsalta és verte. A mészárlást csak legkisebb, hathónapos gyereke élte túl. Orvosai véleménye szerint azonban a szülés utáni depresszióban szenvedő asszonyt téveszmék is gyötörték. A nő és legkisebb gyereke élte túl az esetet.

A 37 éves Sasikala Navaneethan a negyedik hónapban járt negyedik gyerekével, amikor 2008. májusában elvágta három gyereke torkát, majd felvágta az ereit és patkánymérget vett be. A családjával a Surrey megyei Coulsdonban élő anya állítása szerint azért tette mindezt, mert a férje éjjel-nappal dolgozott, amikor pedig mégse, akkor egyfolytában verte őt. Mivel nem látta értelmét továbbélni, de úgy gondolta, gyerekeit nem hagyhatja férje felügyeletére, ezért akarta megölni őket. Az anya, a magzat, valamint a legkisebb gyerek, egy hat hónapos csecsemő túlélte a tettet, de a bíróság hétfőn kétrendbeli, felelősségének korlátozott tudatában elkövetett emberölésben, valamint hathónapos kislánya elleni emberölési kísérletben bűnösnek találta az anyát.

Az egyik nyomozó vallomása szerint Naveneethan a gyilkosságok napján, este kilenckor odatelefonált a férfi munkahelyére, a családi vegyesboltba, hogy megkérje, hazafelé hozzon tejet. Majd egy óra múlva már a mentőket hívta, és közölte, a férje annyira megverte, hogy már nem akar élni. A telefonban bevallotta, késsel végzett a gyerekeivel, ő pedig felvágta az ereit és mérget vett be. A házhoz kiérkező mentősök és rendőrök a gyerekeket egy ágyon egymás mellett, életkoruk szerint sorban lefektetve találták meg, anyjuk késsel vágta el a torkukat. A két idősebb gyermek - az ötéves fiú, Shanjayan, és a négyéves lány, Sharani - már nem élt, de hat hónapos kishúguk, Trishana még lélegzett. Bár súlyos sérülései voltak, őt a kórházba szállításnak köszönhetően sikerült megmenteni.

A tett után megtalálták az asszony búcsúlevelét is, melyben azt írta, a gyilkosságokat férje követte el, a rendőrségen azonban bevallotta, hogy ő volt a tettes. Az anya azt állította, férje két nővel is megcsalta, ha pedig otthon volt, akkor állandóan őt ütötte. Ezek után úgy határozott, megöli magát, ám nem akarta, hogy gyerekei férjével maradjanak, ezért velük is végzett. A tárgyalás során meghallgatott pszichiáterek szerint az asszonynak 18 éves korában már volt egy idegösszeomlása, még a Sri Lankai-i háború idején, mielőtt Angliába került volna, és ekkor egyszer már próbálkozott öngyilkossággal is. Az orvosok szerint a kislánya születése óta depresszióban szenvedett, téveszmék gyötörték, és sokszor hallott hangokat is, amik gyerekei és önmaga megölésére biztatták. A nőt tette után kényszergyógykezelésre ítélték, fél évvel később a kórházban pedig életet adott egy újabb kislánynak: jelenleg mindkét túlélő gyermeket az édesapa neveli. A férfi egyébként vegyesboltot üzemeltet a kisvárosban, a gyilkosságok után a helyiek csokrokkal és gyertyákkal fejezték ki részvétüket a bezárt bolt előtt.

A nyomozás során megvizsgálták a férj ellen felhozott vádakat, és bár semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy megcsalta volna nejét, a bántalmazás bebizonyosodott. Navaneethan nővére azt állítja, látta, ahogy a férj egy partvissal ütlegelte a testvérét, bár olyan súlyosan sosem bántalmazta, hogy annak nyoma maradjon. A feleség vallomásában azt mondta, férje a gyilkosság reggelén egy hajkiegyenesítővel verte meg, amiért reggel hatkor zabpelyhet adott neki tea helyett.

Navaneethan jelenleg pszichiátriai kezelés alatt áll, ügyvédje elmondása szerint már jelentős eredményeket értek el. Az anya már tisztában van tettével, és óriási bűntudata van, amiért megölte két gyermekét.