New York egyik legismertebb figurája úgy döntött, hogy ő is indul a polgármester-választáson, amin egyébként a város jelenlegi vezetője Michael Bloomberg is részt vesz. Az alulöltözött utcazenészként elhíresült férfi nem ismeretlen azok számára sem, akik még nem jártak a törzshelyének számító Times Square-n, hiszen szerepelt különböző reklámokban, videóklipekben és televíziós műsorokban. Sőt, az egyik legnagyobb édességgyártó cég még le is másolta megjelenését, amiért a Pucér Cowboyként ismert Robert Burck perre is ment. Bár a utcazenélés az egyik fő profilja, 2008 decemberétől közel 500 dollár fejében szívesen összeesketi azokat a párokat, akik mindenképpen nála szeretnék kimondani a boldogító igent.

New York egyik két lábon járó nevezetessége, a Pucér Cowboyként elhíresült Robert Burck bejelentette, hogy ő is indul a polgármester-választáson, amin egyébként a város jelenlegi vezetője, Michael Bloomberg is indul – írja a news.com.au. A Times Square-en kalapban, alsónadrágban és csizmában gitározó férfi az Examiner információi szerint szerdán, helyi idő szerint délelőtt 11-kor tart majd sajtótájékoztatót a jelölésével kapcsolatban. Az eddig kétszer megválasztott Bloomberg egyelőre nem kommentálta ellenfele programját, amiben többek közt szerepel az idegforgalom fellendítése, a homoszexuális házasságok kérdése, az adócsökkentés és a honvédelem - írja az Examiner.

Nancy Reagan a példaképe

És, hogy mire lehet még számítani? A 38 éves, ohiói születésű férfi Garth Brook zenész mellett Ronald Reagan egykori amerikai elnök nejét, Nancy Reagant tartja példaképének. A 2008-as elnökválasztás alatt pedig a Republikánus Párt színeiben induló John McCaint támogatta, aki szerinte sokkal bölcsebb, mint Barack Obama. Burcknak az utcazenészi státusza mellett van egy másik, valamivel hivatalosabb pozíciója is. 2008 novemberében pappá szentelték, decembertől pedig hivatalosan is összeadhat párokat. Fő bevételi forrása sokáig a vele közös fotót készítő turisták által felajánlott pénz volt. Tavaly óta ez természetesen megváltozott, hiszen hivatalos honlapja szerint egy esküvő 499 dollárt kóstál.

Így kezdődött

Robert Burck először Los Angeles-ben tűnt fel, és azonnal óriási sikert aratott, amint egyik barátja javaslatára megszabadult ruházatának nagy részétől, és szinte meztelenül zenélt a járókelőknek. Bár több városban is játszott már, legismertebb törzshelye mindenképpen New York egyik legismertebb tere. A férfi az évek során igazi kulturális tényezővé vált. Többek közt szerepelt számos televíziós műsorban is. Például jelentkezett az American Idol nevű tehetségkutató műsorba, ahol nem jutott tovább. Ezután még két hasonló műsor zsűrijét próbálta meggyőzni tehetségéről, de egyszer sem járt sikerrel. A showműsorok mellett egy-két dokumentumfilmben is szerepelt. A PBS Origins című filmjében például a földön kívüli életformákkal kapcsolatos véleményét fejtette ki. Természetesen többször volt szó arról, hogy saját műsorral jelentkezik, de eddig még egyetlen produkciós céggel sem sikerült megállapodnia.

A reklámarc

Ami zenei karrierjét illeti, amellett, hogy kiadott egy saját albumot a Year of the Cowboy címmel, egy-két videóklip-rendező is igényt tartott rá, így feltűnt például a Nickelback Rockstar című számához készített klipben is. Számos cég pedig reklámarcként alkalmazta őt. Szerepelt többek közt abban a Chevrolet-hirdetésben, amit kifejezetten a 2007-es Super Bowl közvetítésének szünetében adtak le, valamint a Guinness azon reklámjában, amit csak Írországban és az Egyesült Királyságban adtak le. 2008-ban arcát és nevét kölcsönözte egy táplálkozási kiegészítőkből álló termékcsaládnak, amit a Jeff West által alapított Divinely Naked dobott a piacra.

Perre mentek

Apropó reklámok, a Pucér Cowboyról legutóbb akkor adtunk hírt, amikor beperelte a M&M's gyártóját, a Mars céget. Robert Burck ugyanis nagyon a szívére vette, hogy az édesség egyik reklámjához lenyúlták a nagyon egyedi és különleges megjelenését. A kifogásolt reklámfilmben az egyik színes cukorka egy cowboykalapban és – csizmában, valamint alsónadrágban gitározott a Times Square-en. A lopás különösen azért esett rosszul a férfinak, mivel ő az egészséges életmód híve, és közel 100 millió dolláros összeget szeretett volna fájdalomdíjként, amiben természetesen szerepelt az ügyvédi díj is. 2008 novemberében Burck és a Mars megállapodást kötött, és ennek keretében megegyeztek, hogy mindenki maga fizeti a perre költött összeg ráeső részét.