Egy busznyi folyamatosan részegedő, vízipisztollyal spriccelő aligruhás lány borította fel a Budapesten közlekedők szokásos napját, de kisebb meglepetésre az emberek zöme élvezte a szokatlan látványosságot. Sokan táncolni kezdtek a kabrió Ikarusból dübörgő zenére. A Kamionosok és kurvák buli szervezői új ötlettel álltak elő, és nem bízták a véletlenre, hogy erről az egész város tudjon.

Aki azt szeretné, hogy miközben egy veterán kabrió Ikarusból üvöltő zenére táncol a budapesti csúcsforgalomban, aligruhás lányok spricceljék le vízipisztollyal, dobjanak neki csókot vagy egyszerűen csak vigyorogjanak rá, az mostantól nagyjából egy héten keresztül nyugodtan látogassa a Széna tér - Moszkva tér - Nyugati tér - Oktogon - Gödör - Rió - Zöld Pardon útvonalat nagyjából este hattól, könnyen összefuthat velük.

A felfordulást okozó busz a Kamionosok és kurvák buli szervezőihez köthető, és szerdán délután indult, hogy a következő bulijukat népszerűsítse, ami egy elektronikuszenei fesztivál lesz augusztus elsején, azzal az extrával, hogy reggel héttől este tízig tart majd. Az ötletről a szervező 4BRO egyik tagja azt mondta, külföldön igazából bevett szokás, hogy az ilyen jellegű bulikat napközben tartják, ezért gondolták, hogy érdemes Magyarországon is ilyesmivel próbálkozni.

Elszabadul a délutáni pokol, klikk!

Mielőtt a buszra szálltunk volna, egyáltalán nem tűnt jó ötletnek partibusszal reklámozni az eseményt, de azok kedvéért, akik még ennyit sem szeretnének elolvasni, elmondhatjuk: a rengeteg vodka redbull, Metzker Viki, DJ Junior, a kabrió busz, az üvöltő zene, az aligruhás lányok végül megtették a hatásukat. Iszonyú káosz keletkezett, amire egyrészt mindenki felfigyelt, de ami a legérdekesebb, a legtöbb reakció abszolút pozitív volt.

Kicsit bővebben kifejtve: az indulás előtt érezni lehetett némi feszültséget, egyáltalán nem volt biztos, hogy a buszon található emberkupac másképp fog viselkedni, mint egy konszolidált városnéző. Ezt a feszültséget a szervezők gyakorlott animátorok módjára korlátlan mennyiségű alkohollal oldották, és amikor elindult a busz, az addig ücsörgő örjöngő tömeg felpattant, és megtette azt, amit meg kellett tennie.

Az esemény egyik főfogása a Playmate-ből lett DJ, Metzker Viki volt, de a buszon utazókhoz képest annyira konszolidált volt, mintha anno nem a Playboynak, hanem a Prűd horgolók magazinjának vetkőzött volna. A természetesen előtérbe helyezett mellei ellenére háttérbe szoruló Metzker DJ Juniorral felesben mindenféle houseslágereket pakolgatott a busz hátuljában felállított dj-pultban, a szerdai hőségben botorkáló járókelők meg élvezték a 20 km/h-val közlekedő káoszt. Csövesektől kezdve punkokon át a teljesen felajzott diszkósokig meglepően sokan kezdtek néhány másodperces extázisokba. Az Oktogonnál egy lány annyira élvezte a látványt, hogy fel is pattant a buszra.

Volt a dolognak némi szocio-hangulata is, klikk!

A legszürreálisabb élmény a Nyugatinál egy elámuló buszvezető volt, valamint a megfelelő unszolásra az autójukat villogtató rendőrök, a legbrutálisabb meg egy kék autó az Oktogonnál, ami az egykori Wendy's-nél dolgozó rendőrökre és úgy általában a biztonságos közlekedés szabályaira fittyet hányva a busz körül körözött. Aztán egy pirosnál a sofőr kimászott a tetőablakon, hátha eléri az egyik incselkedő lány fenekét, de igazából minden szónál többet mond a cikkhez tartozó galéria.

A szervezők a buszt egy veteránokat gyűjtő ismerősük kertjében látták meg, és már akkor tudták, hogy mindenképpen felhasználják majd valamire, végül a legmegfelelőbbnek az tűnt, hogy néhány napon keresztül felforgatják vele a várost.