Egy háromgyermekes édesanya úgy döntött, hogy segít rendőrként dolgozó meleg fivérének, és kihordja azt a gyermeket, akinek biológia apja a férfi partnere. Miután a 31 éves Lorna Bradley megszülte a kisfiút, átadta a gyermeket a két férfinak. Egyelőre mindenesetre ő a kicsi törvényes gyámja, ugyanis a hatályos jogszabályok értelmében a két férfinak adoptálnia kell a gyermeket, ha a szülei szeretnének lenni. A család egyik barátja mindenkit biztosított arróll, hogy az asszony férje beleegyezésével vállalkozott a feladatra, és semmilyen pénzügyi juttatást nem kért.

A háromgyermekes Lorna Bradley boldogan vállalkozott arra, hogy kihordja azt a gyermeket, akinek meleg fivérének partnere a biológiai édesapja – írja a Sun. Az asszony pár héttel ezelőtt adott életet a kisfiúnak, akit a szülés után át is adott fivérének Steven Pondernek, valamint a férfi élettársának, Ivan Sigstonnak. A kisfiú a William Campbell Ponder-Sigston nevet kapta, születésénél mindkét "apja" jelen volt, de az érvényben lévő törvények szerint csak azután lehetnek hivatalosan is a szülei, miután adoptálták őt. A baba születési anyakönyvi kivonatán így egyelőre csak Lorna Bradley szerepel, apaként senki nincs megjelölve, vagyis az asszony a kicsi törvényes gyámja.

Boldog, szerető családban nevelkedik majd

A 31 éves asszony állítólag csak testvéri szeretetből vállalta el, hogy kihordja fivére gyermekét, és semmilyen anyagi kompenzációt nem kért érte. „Nagyon boldogok, és rettenetesen hálásak Lornának mindezért, amit tett. Biztos vagyok abban, hogy nagyon sok ember szerint nem helyes, amit tettek. De minden három felnőtt ember közös megegyezése alapján történt. William pedig egy szerető családban fog felnőni. A gyerekszobát természetesen kék színűre festették, és a kicsit mindennap kiviszik a szabadba, amikor sétálnak a kutyákkal" – nyilatkozta a család egyik barátja.

Sokszereplős történet

Lorna Bradley férje természetesen beleegyezett abba, hogy neje elvállalja ezt a nem mindennapi feladatot. „Akárcsak más párok, Ivan és Steven is sokat beszélt arról, hogy családot szeretnének alapítani. Lorna pedig felajánlotta, hogy segít nekik" - tette hozzá a család ismerőse. Bár a házaspár számolt azzal, hogy előbb-utóbb fény derül mindenre, de egyelőre nem szeretnének nyilatkozni az ügyben. „Szeretnénk egy kicsit átgondolni, mit mondunk. Mivel a történetnek számos szereplője van, ezért meg kell beszélnünk, hogyan tovább" – szögezte le Lorna Bradley.

Egy igazi hős

A hampshire-i rendőrségnél, ahol a két férfi dolgozik, egyelőre nem kívánták kommentálni a történteket. Igaz, a Daily Mail információi szerint a gyerek születése után a biológiai apa szerepét vállaló Ivan Sigstonnak megengedték, hogy szabadságot vegyen ki az örömteli fejleményre hivatkozva. A férfi korábban egyébként a brit hadseregnél szolgált, majd 1996-ban leszerelt. 2002-ben emlékérmet kapott, miután megmentette egy megkéselt férfi életét. A férfi jelenleg a hampshire-i rendőrségnél, mint kutyakiképző dolgozik.