Pár nappal azután, hogy megtalálták a 23 éves Darlene Haynes holttestét, New Hampshire-ben letartóztatták az asszonyt, aki egyik férfi ismerősével vélhetően meggyilkolta a várandós nőt és kivágta méhéből a gyermekét. A pár állítólag egy hajléktalanszállóra menekült a babával, ám szerencsétlenségükre a személyzet feldobta őket a rendőrségnél. A gyermeket jelenleg egy New Hampshire-i kórházban ápolják, állapota kielégítő.

Két nappal azután, hogy rátaláltak a 23 éves Darlene Haynes holttestére, New Hampshire-ben előkerült az a kisbaba, akit az ő hasából vágtak ki. A kislány jó egészségnek örvend, és jelenleg egy New Hampshire-i kórházban ápolják. Az üggyel kapcsolatban eddig két embert tartóztattak le, a 35 éves Julie Coreyt és férfi ismerősét. A két illetőt akkor kapcsolták le, amikor a kisbabával éppen el akartak menekülni egy hajléktalanszállóról - írja a Daily Mail. A férfit később elengedték, a nőt pedig egyelőre csak emberrablással vádolják. A Boston Globe információi szerint Julie Corey barátainak azt mesélte, hogy péntekre virradó éjjel az egyik massachusetts-i kórházban életet adott gyermekének. Az ismerősei, akik nem tudtak arról, hogy várandós lett volna, ezt meglehetősen gyanúsnak találták, és azonnal értesítették a rendőrséget, amint tudomást szereztek Darlene Haynes meggyilkolásáról.

Az egyik szomszéd, aki mindkét nőt ismerte, azt állítja, hogy Corey már korábban is elhintette, hogy várandós, és a két asszony össze is barátkozott. „Nagyon rendes embernek tűnt. Állítólag péntekre volt kiírva” – nyilatkozta a 31 éves Liz Hitson, aki akkor látta őket utoljára, amikor Corey július 23-án elvitte Darlene Haynest egyéves lányával a nő egyik volt barátjához. A 35 éves Julie Corey a következő napon bejelentette barátainak, hogy megszültetett a gyermeke, kedden este pedig az egyik hajléktalanszállón tűnt fel. Azt állította, hogy a nála lévő baba hat napja született, és természetesen a sajátja. A nőt szerdán tartóztatták le, miután a menhely munkásai értesítették a rendőrséget és az egyik nővér egy mobiltelefonnal képeket készített a gyermekről. Az asszony éppen menekülőre fogta volna a dolgot, amikor a rendőrök kiérkeztek. A kisbabát ezután bevitték egy közeli kórházba, és állítólag teljesen egészséges.

Bárkit beengedett a lakásába

A rendőrség kikérdezte Haynes egyéves és legkisebb kislányának édesapját, Roberto Rodriguezt. A férfi ellen ugyanis egy távoltartási végzés volt érvényben, miután júniusban egy üvegasztalba lökte az asszonyt, majd megragadta őt a torkánál és többször is megütötte. A Telegram & Gazette of Worchester értesülései nem ez volt az első eset, hogy a férfi erőszakhoz folyamodott, 2008-ban szintén ellátta Haynes baját, és vádat is emeltek ellene. A férfi, aki múlt hónapban költözött ki Haynes lakásból, a WCVB csatornának adott interjújában elmondta, hogy Haynes édesanyja alapvetően egy kedves, ám kissé problémás lány volt. Egy szomszéd szerint a 23 éves kismama nagyon magányosnak érezte magát, és szinte bárkit beengedett a lakásba, ha az illető hajlandó volt vele beszélgetni.

Egy szekrényben találtak rá

Az asszony takaróba tekert holttestére főbérlője, William Thompson talált rá egy szekrényben. A lakók szerint a férfi a házban terjengő szörnyű szag miatt kereste fel a várandós nő lakását. Az 23 éves kismama ekkor már napok óta halott volt, csütörtök óta nem adott életjelet magáról – állítja a rendőrség. Arra, hogy méhét eltávolították, csak a halottkémi vizsgálat során jöttek rá - írja a DailyMail. Egyelőre még nem tudni, hogy mi okozta Haynes halálát. Edward J. McGinn Jr. nyomozó azért annyit elmondott, hogy a kismama komoly fejsérüléseket szenvedett.

A kisbaba túlélte

Szerencsére kislánya, akit kimetszettek a hasából, nem szenvedett komolyabb sérüléseket, és egészségésnek mondható. „Ez a legjobb hír, amit ma este kaphattunk” – nyilatkozta Sandra Grandmaison, Darlene Haynes nagynénje. „Ez a kislány soha nem fogja ismerni az édesanyját, és Darlene soha nem ünnepelhet együtt a gyermekével a születésnapján. És persze ott van a karácsony, a ballagás. Ez nem igazságos” – tette hozzá az asszony. Haynes két idősebb gyermekét, az ötéves Jasmine-t és a hároméves Lilianát dédanyjuk neveli. Egyéves lánya, Christina egyébként vele élt, de csütörtökön elvitte őt a gyermek apjához. Az egyik rokon szerint a nyolcadik hónapban lévő asszony múlt héten már nem látogatta meg idősebb gyermekeit, mert nehezére esett a gyaloglás.

Nem egyedüli eset

2008-ban gyilkossággal, emberrablással és személyi szabadság megsértésével vádolták meg az akkor 38 éves Andrea Curry-Damust, aki meggyilkolt egy 18 éves kismamát és gyermekét kivágta méhéből. Pár hónappal korábban egy nőt halálra ítéltek, amiért 2004-ben megölt egy kismamát, és kivágta gyermekét a méhéből. Lisa Montgomery saját otthonában fojtotta meg a 23 éves Bobbie Jo Stinnettet. Azt megelőzően egy Sisouvanh Synhavong nevű nő egy kétgyermekes kismamát rabolt el és tartott fogva. A 23 éves lány Curry-Demushoz és Montgomeryhez hasonlóan felmetszette a 27 éves anyuka hasát, hogy kivegye gyermekét.