Vagyonnyilatkozatában, élettársa nevének feltüntetésével vállalta fel másságát Sebián-Petrovszki László, a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára. Négy éve él együtt Sugár Bertalannal, alias Beryvel, és tervezik az örökbefogadást.

Sebián-Petrovszki Lászlót, a Magyar Politikatudományi Társaság alelnökét egy hónapja nevezték ki a Miniszterelnöki Hivatal operatív működéséért felelős szakállamtitkárává. A 32 éves politológus vagyonnyilatkozatában tüntette fel élettársa nevét, ezzel is felvállalva több mint négyéves kapcsolatát Sugár Bertalan énekessel.

Mint a Bors érdeklődésére elmondta: fel sem merült benne, hogy ne töltse ki a rubrikát, hisz – még ha a hazai jog még csak regisztrált élettársi kapcsolat formájában ismeri is el a melegek együttélését – ha valakivel együtt él, és megosztja az életét, az az ő élettársának minősül.

A szakállamtitkár négy éve él együtt az énekes Sugár Bertalannal: a 31 éves énekes Sugár Berci néven, gyereksztárként lett ismert, majd egy időre eltűnt, és Bery néven tért vissza. Az énekes már két éve felvállalta homoszexualitását, és már akkor kifejtette, hogy párjával szeretnének majd gyereket is örökbefogadni. "Reméljük, öt éven belül a magyar törvények is lehetővé teszik majd ezt" - reménykedett akkor az énekes, de 2008-ban már azt nyilatkozta, nem kizárt, hogy Amerikában próbálkoznak majd, mert itthon meleg pároknak esélyük sincs.

Nem Sebián-Petrovszki az első meleg a magyar közéletben: két éve Szetey Gábor személyügyi államtitkár vállalta fel, hogy egy Zsolt nevű séffel él együtt, legelőször pedig Ungár Klára, az SZDSZ egykori politikusa coming outolt 2005-ben.

Sebián-Petrovszki elmondta, pozítv eseménynek tartja, politikustársai példáját, de nem emiatt vállalta fel kapcsolatát: tizenéves kora óta soha, semmilyen helyzetben nem titkolja másságát, és emiatt munkájában eddig sose érte atrocitás. Azt azért elképzelhetőnek tartja, hogy munkán kívül ezután majd fogja, de mint mondja, nincs választási lehetősége: „Az ember az, ami. Ha homoszexuális, akkor az. Nem az a fajta ember vagyok, aki másnak mondja vagy mutatja magát”.