Suman Khatum 105 centijéhez már 74 kiló, naponta hatszor eszik, és ez sem elég neki. A súlyos hormonzavaros kislány fékezhetetlen étvágya miatt családja már most nyomorog, arra pedig végképp nincs pénzük, hogy kezeltessék.

105 centis testmagasságához már 74 kiló egy ötéves indiai kislány, aki szó szerint mindenéből kieszi a családját. Suman Khatum ugyanis súlyos hormonzavarban szenved, és emiatt fékezhetetlen étvágyú: heti adagja legalább 10 kiló rizs, 24 tojás, 6 liter tej és 5 kiló krumpli - ami súlyos szegénységben élő családjának szinte teljesíthetetlen követelés.

A nyugat-bengáli Metiala falucskában élő szülők csak 24 dollárt (alig 2 ezer forintnyi összeget) keresnek hetente, így a saját szájuktól és másik két gyereküktől kell megvonni a falatot, hogy falánk lányuk nyugton maradjon. Ha Suman nem kap enni, bőg, sikoltozik és még kövekkel is megdobálja szüleit.

A lány naponta hatszor kap enni, négyszer nagyobb adagot, kétszer kisebbet, de még ez sem elég neki: rendszeresen ételt koldul a szomszédoktól. "Játszani jön át a lányainkhoz, de aztán mindig az a vége, hogy megkérdezni, nem kaphatna-e egy kis sütit, vagy legalább kenyeret. Ez nekünk nem gond, de tudjuk, a szüleinek mekkora problémát jelent" - mondja egyikük.

Suman betegsége már három hónapos korában kiderült, családja azonban szegénysége miatt nem engedheti meg magának, hogy Calcuttába vigyék kezeltetni. A helyi körzeti orvos, dr. Saha úgy véli, a kislány agyalapi mirigyének működési rendellenessége okozhatja Suman állapotát, de tehetetlen: "A megfelelő diagnosztikai eszközök nélkül csak a tüneteket tudom kezelni".

A lánynak túlsúlya miatt már most is komoly emésztőszervi problémái vannak és nehezen tud járni. Az orvos szerint szervezete nem sokáig fogja bírni ezt az extra megterhelést: "Megmondtam a szüleinek, ha nem kap megfelelő orvosi kezelést, akkor bele fog halni a zabálásba". (MTI-Velvet)