Callie Rogers tizenhat éves korában, 2003-ban nyert lottón majdnem kétmillió fontot, amit 2009-re szinte teljesen elköltött. Mostanra összesen húszezer fontja maradt, a pénz nyaralásokra, piára, mellplasztikára és nagyjából hat kiló kokainra ment el.

Huszonkét éves korára egészen mély depresszióba zuhant Callie Rogers, mert hat év alatt szinte teljesen elköltötte nagyjából kétmillió fontos lottónyereményét, amit még 2003-ban, tizenhat éves korában nyert. A nő összesen háromszor próbált meg öngyilkos lenni, és attól fél, elveszik tőle a gyerekét is - írja a News of the World.

Rogers ma már úgy gondolja, jobb lett volna, ha nem is nyer a lottón. "Őszintén azt kívánom, bárcsak ne nyertem volna meg a pénzt - és most, hogy tudom azt, amit tudok, jobb lett volna, ha visszaadom a pénzt. Egész egyszerűen túl fiatal voltam ahhoz, hogy megbírkózzak a semmiből hirtelen jött összeggel. Az elmúlt hat évben teljesen lecsúsztam - olyan mélyre, hogy egy ponton azt hittem, sosem mászom vissza. Egy vagyont költöttem kokainra, egy gonosz, mocskos drogra, ami szétszakítja az életet. Őszinte leszek, a nyereményemből nagyjából 250 ezer fontot (kb. 77 millió forint) pocsékoltam el rá. A legnagyobb része nem nekem kellett, hanem az exemnek, Nicky Lawsonnak, aki függő volt. De az én pénzemből vettük. És teljesen megundorodom magamtól, mert hagytam ezt megtörténni. Az egész pénzt akár a vécén is lehúzhattam volna" - mondta a nő a lapnak.

A tizenhat éves lány nem sokkal azután, hogy megnyerte az összeget, máris a kokain rabjává vált. "Néhány héttel azután, hogy megnyertem a lottót, elkezdtem kokainozni, és elég hamar függő lettem. Elfeledtette velem a problémáimat, és segített azt érezni, hogy minden rendben van. De ez nem tartott sokáig, és hamarosan sötét mélységbe taszított. Egy olyan helyre, ahol azt éreztem, nem akarok többé élni. Annyira lent voltam, hogy azt hittem, a halál biztonságosabb és boldogabb lenne" - nyilatkozta Rogers, aki egyszer már azelőtt is megpróbált véget vetni az életének, hogy megnyerte a pénzt.

Drogfüggő barátja mellett kétszer próbált öngyilkos lenni, egyszer megpróbálta magát direkt túladagolni. Aztán szakított Lawsonnal, egy időre rendbe szedte magát, de aztán összejött egy Ryan Thompson nevű drogdílerrel, így 2008-ban megint belekerült a lefelé húzó spirálba. "November végén történt, Ryan születésnapján, amikor minden összejött. Kemény piáltunk, és közben kokainoztunk. Szombat este volt. Néhányan visszamentünk hozzám, de Ryan nem jött velünk. Hívtam, hívtam, de nem vette fel. Tudtam, hogy egy másik lánnyal van, és már nem tudtam több csalódást elviselni. A gyerek a szüleimnél volt, és emlékszem összeestem a nappaliban, és bőgtem. Annyi drog és pia volt bennem, hogy a történet nagy része elég homályos. Pörögtem, és nem tudtam aludni. A kokain miatt meg egyre idegesebb lettem, annyira, hogy végül az egyetlen megoldásnak a halál tűnt. Esküszöm, nem segélykiáltás volt. Csak meg akartam halni. Egész egyszerűen nem bírtam tovább. Betámolyogtam a fürdőszobába, és egy pengével elvágtam az ütőeremet. Ryan később megtalált, és azt hitte, halott vagyok. Ő is be volt kokainozva, de egy barátja segítségével bevittek a kórházba. Folyamatos el-elvesztettem az eszméletemet, és meg akartam halni. Emlékszem, dühös voltam Ryanre, mert nem hagyott meghalni. Miután a kórházban összeraktak, egy nővér megkérdezte "Mit fog csinálni, ha kiengedjük?" és azt mondtam: "Újra megteszem". De aztán néhány óránál tovább nem tudtak tovább bent tartani, úgyhogy hazaengedtek Ryannel, és küldtek egy tanácsadót, aki beszélt velem. Azóta semmilyen droghoz sem nyúltam, és elkezdtem újra összerakni az életemet, mert soha többé nem akarom magam annyira nyomorultul érezni, mint aznap" - mesélte el legdurvább napját Rogers.

A drogdíler barátját ezután letartóztatták, kapott 22 hónap börtönt, Rogers meg visszaköltözött az anyjához.

Bolti eladóból lottómilliomos

Rogers egy boltban dolgozott, amikor 16 évesen megnyerte a lottót. Ekkor óránként 3,6 fontot (kb. 1000 forint) keresett, ami Angliában kifejezetten alacsony órabér. Egyáltalán nem tudta, mit kezdjen a hirtelen jött gazdagsággal. Problémáiért volt barátját, Nicky Lawsont okolja, aki nem sokkal azután jött be a képbe, hogy a lány megnyerte a pénzt.

Ő vitte bele a kokainba, naponta ötszáz fontot költöttek el a drogra. Egy gramm kokain Angliában nagyjából 40 font a Wikipedián található adatok szerint, így az évek során mintegy hat kiló kokaint vásárolt a lány. Lawson összejött Rogers 16 éves húgával is, de a lottónyertes lány nem szakított a barátjával, mert Lawson tökéletesen manipulálta őt is és a húgát is.

Lawsonhoz költözött, aki mindenféle dologgal tömte a fejét, míg végül teljesen elszakadt a valóságtól, és csak hat évvel később talált vissza. Amikor terhes volt, és megszületett a gyereke, egy időre észhez tért. Lerakta a drogokat, biztosította a gyereke anyagi függetlenségét, de csak az utolsó öngyilkossági kísérlettel tudott megszabadulni problémái nagy részétől.

"Igen, élveztem, hogy gyors autókat veszek, hogy nyaralásokra, gyerekruhákra költök, de őszintén, igazából örülök, hogy a pénz nagyja elfogyott. Megvan a húszezer fontom (kb. 6 millió forint), és nagyjából ennyi. De ez is jóval több, mint amennyije a legtöbb 22 évesnek van. Egyszer húszezer fontot költöttem arra, hogy 11 családtagomat elvigyem a párizsi Disneylandbe. Két mellműtétre elszórtam tizenkétezret. De csak depressziós leszek a pénztől, tovább kell lépnem. Elég nekem annyi, hogy a gyerekkel normálisan éljünk, Amikor a fiam megszületett, 30000 fonttal létrehoztam egy alapítványt. Minden penny, amit interjúkért kapok, a gyerek javára megy. És sosem nyúltam hozzá. De Nicky úgy kezelte, mintha a saját pénze lenne, úgyhogy most már csak 15000 van benne" - mesélte Rogers.

Jelenleg a családja és tanácsadók segítségével próbálja összeszedni magát, és egyre jobb úton halad. A lottószövetség már évekkel ezelőtt felajánlotta neki a segítségét, amiből egyelőre nem kért. Jelenleg igyekszik megtalálni élete párját, de próbál nagyon óvatos lenni az emberekkel, nem akar magának több fájdalmat okozni.