Ittas volt az a kerékpáros, akit Bodnár László múlt héten elgázolt. A biciklis viselt láthatósági mellényt, de az út széle helyett a felezővonal mellett kerékpározott. A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatja a büntetőeljárást.

Ittas volt az a kerékpáros, akit a múlt hét végén gázolt el autójával Bodnár László, a DVSC-TEVA labdarúgója. A kerékpáros boncolását elvégezték: a férfi súlyosan ittas volt. A rendőrség másik vizsgálata megállapította, a láthatósági mellényt ugyan viselte a biciklis, de a felezővonal közelében kerékpározott az út széle helyett. Bodnárt csak a műszaki szakértői vizsgálat után hallgatják meg, mikor már tudni lehet, mennyivel hajtott a gázoláskor.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, az elkészült, előzetes boncolási eredmény szerint az elgázolt kerékpáros ittas volt, "igen súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt". A rendőrség eddigi vizsgálatai szerint ráadásul – bár láthatósági mellény volt rajta – a felezővonal közelében kerékpározott.

A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatja a büntetőeljárást. A sofőrt – vagyis Bodnárt – a rendőrség akkor hallgatja meg, mikor elkészül a műszaki szakértői jelentés. Az válaszolja meg egyebek mellett azt is, mennyivel hajtott a gázoló.

Bodnár László, a válogatott és a DVSC-TEVA labdarúgója pénteken este 9 órakor Mátészalkára tartott szüleihez, amikor Nyírbátornál elgázolt egy vele azonos irányba haladó kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette. A biciklisen volt láthatósági mellény. A szonda szerint Bodnár nem ivott alkoholt.(FH)