Addig kínozták parázzsal, kutyalánccal és nemi szervbe nyomott seprűvel áldozataikat a huszonéves tápióbicskei asszonyok, míg egy nő belehalt sérüléseibe. Legalábbis a vád ezt állítja, a két év után bíróság elé állt nő tagad.

A Pest Megyei Bíróságon pénteken megkezdődött annak a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt két fiatal nőnek a büntetőpere, akik a vád szerint módszeresen kínozták tápióbicskei szomszédaikat, amíg az idősebb áldozat belehalt a bántalmazásba.

A 22 és 27 éves vádlottakat 8 géppisztolyos BV-s őrizte a tárgyalóteremben. A fiatalabb, elsőrendű vádlott egyelőre a bíróságon nem tett vallomást, a másodrendű vádlott pedig ártatlannak mondta magát, de azt elismerte a tárgyalóteremben, hogy a legtöbb brutális kínzásnál jelen volt ő is.

Brutális kínzások a falu tudtával


2007 februárjában tápióbicskei otthonában holtan találták az 54 éves Ny. Margitot, aki keringési rendellenességek és traumás sokk miatt hunyt el. Az asszony 32 éves lánya azt állította, hogy ő ölte meg az asszonyt, de később kiderült, hogy fenyegetések hatására vállalta magára a gyilkosságot.

A nyomozás során a rendőrség rájött, hogy az anyát és lányát hónapok óta kínozták szomszédai, a 21 éves O. Julia, annak barátnője L. Róbertné, és egy férfi, J. Gyula. A férfi szerepe azóta feltehetően tisztázódott, a két nővel ellentétben ő most nem ül a vádlottak padján.

A vád szerint a gyanúsítottak lelkileg terrorizálták és rendszeresen verték az asszonyokat, az egyik nőt többször összeszurkálták, majd egy kutyaláncra akasztották. Öngyújtóval égették a kezüket, az egyik nő kezét kiszögezték a falhoz. A vád szerint az áldozatok tenyerébe parazsat öntöttek, a nemi szervükbe pedig seprűnyelet dugtak, amit előzőleg eltörtek rajtuk. A kínzásokba belehalt áldozaton a boncoláskor sorozatos bordatörés, májrepedés és számos más súlyos sérülés nyomait találták.

Az első számú, 21 éves gyanúsított nő gyermekei szintén részt vettek a kínzásokban, a legbrutálisabb történetekről ők számoltak be a rendőrségen. A gyerekek egyébként a egy ideje már nevelőszülőknél éltek, apjuk börtönben ült. A történet egyik legsokkolóbb momentuma, hogy a rendőrségi nyomozás során kiderült, a faluban többen is tudtak a kínzásokról, de senki sem segített a két asszonyon.

A tárgyalás a vádlottak további meghallgatásával szeptember 9-én folytatódik a Pest Megyei Bíróságon.