Kilenc lányt tartottak fogva egy isztambuli villában azzal a mesével, hogy valóságshowban vesznek részt, miközben a róluk készült fürdőruhás és meztelen felvételeket valójában a neten árulták. A lányokat azzal tartották sakkban, hogy ha megpróbálnak kapcsolatba lépni a külvilággal, több milliós büntetést kell fizetniük.

A török rendőrség különleges egységei szabadítottak ki kilenc lányt egy isztambuli villából, ahol két hónapot töltöttek azt gondolva, hogy egy televíziós valóságshowban vesznek részt - közölte a rendfenntartó erők egy tisztje. Az átvert lányokról lenge öltözetben, vagy meztelenül készített felvételeket közben az interneten árulták.

A rendőrség egységei azután ütöttek rajta az Isztambul ázsiai részén álló villára, hogy fülest kaptak arról, hogy akaratuk ellenére tartanak ott fogva lányokat - közölte a neve elhallgatását kérő tiszt az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. A BBC brit közszolgálati adó információi szerint a villában lévő lányok szülei értesítették a rendőrség, aggódva amiatt, hogy nem tudnak kapcsolatba lépni lányaikkal.

A 16 és 24 év közötti lányok egy hirdetésre jelentkezte, ahol résztvevőket kerestek egy televíziós valóságshowhoz. A kiválasztott lányoknak teljesen megtiltották, hogy kapcsolatba lépjenek a külvilággal, azzal fenyegetve meg őket, hogy szerződésszegés miatt ötvenezer lírás (6,2 millió forint) büntetést kell fizetniük. A beszámolók szerint azonban nem alkalmaztak erőszakot a résztvevőkkel szemben, és szexuális zaklatásnak sem voltak kitéve.

A lányokról a bekamerázott házban készült felvételeket az interneten a - még jelenleg is működő - Bizevdeyiz.tv oldalon keresztül árulták. A HaberTurk című török lap információi szerint a lányokat arra bíztatták, hogy bikiniket, vagy egyéb lenge öltözeteket viseljenek, és a medencénél táncoljanak, valamint veszekedjenek. A lap beszámolója szerint négy embert tartóztattak le a török hatóságok, de még keresik a vezetőt, aki a lányokról készült képekkel kereskedett.