Egy független filmes rendező rejtett kamerával rögzítette, hogy egy pénzügyi-jogi segélyszervezet milyen segítőkészen állt rendelkezésére, amikor arról kérte ki a véleményüket, hogyan tudna bordélyházat nyitni, ahol fiatalkorú lányokat futtatna. A túlságosan készséges munkatársakat kirúgták, valószínűleg adócsalással vádolják meg őket.

Az Acorn gazdasági- és jogsegélyszervezet két munkatársa szemrebbenés nélkül adott tanácsokat ahhoz, hogyan kell gyermekbordélyházat működtetni úgy, hogy adót is tudjon csalni vele az ötletgazda. James O'Keefe független dokumentumfilmes és kolléganője rejtett kamerával mentek be a segélyszervezethez, hogy felvilágosítást kérjenek, miként kell üzemeltetni egy bordélyházat, ahol kiskorú dél-amerikai lányokat dolgoztatnának. Videóra vették, hogy a segélyszervezet munkatársai milyen pazar tippekkel segítették szokatlan munkahelyteremtési elképzeléseiket, így nem sokkal azután, hogy a felvétel nyilvánosságra került, a felvételen szereplő hölgyeket kirúgták. Várhatóan adócsalással vádolják majd őket, amiért segítettek volna egy gyermek-bordélyház megalakításában – írja a Bump Shack.

Érdemes közülök párat eltartottnak vallani

Bár a segélyszervezet munkatársai jelezték a stricit játszó filmesnek és a jövendőbeli madámot alakító kolléganőjének, hogy törvénytelen, amire készülnek, azért részletesen elmagyarázták, mit hazudjanak, illetve alacsony díj ellenében felajánlották, hogy akár meg is alapítják a bordélyházat helyettük. Miután O'Keefe elmondta, hogy tervei szerint tizenhárom El Salvador-i kiskorú lányt vesz rá arra, hogy dolgozzanak nála prostituáltként, a segélyszervezet munkatársai újabb klassz tippel szolgáltak, és felhívták az álstrici figyelmét, hogy - amennyiben a lányok még nem töltötték be a tizenhatodik életévüket -, érdemes közülök párat eltartottnak vallania, mert így jogosult lesz adócsökkentésre. De háromnál többet semmi esetre se, mert az feltűnő lenne.

A reménybeli madame szerepében megjelent prostituáltat alakító hölgynek pedig azt tanácsolták a segélyszervezet munkatársai, hogy 50 dolláros tiszteletdíj ellenében elintézik neki, hogy a havi 8000 dolláros keresete papíron csökkenjen, persze csak akkor, ha őket bízza meg a 2008-as adóbevallásának elkészítésével. A Kenya névre hallgató hölgy így tudja meg, sokkal egyszerűbb lenne, ha egyszerűen szabadúszóként határozná meg magát, és előadóművészi munkaként tüntetné fel a sztriptíztáncolást és prostitúciót. A beszélgetésről készült felvételt O'Keefe-ék szeptember 10-én tették fel az internetre.