Egy júliusi, neves angol lovaspóló döntő utáni buliban megerőszakoltak egy nőt, amit csak most hoztak nyilvánosságra, mert a rendőrség szemtanúkat keres. A döntő után a meccsre kilátogató, előkelő réteg részeges, fülledt bulit tartott, itt erőszakolták meg a 23 éves nőt.

Július 19-én azután, hogy a LaBamba de Areco csapata legyőzte Dubai csapatát a Veuve Clicquot Golden Cup döntőjében, a Nyugat-Sussexben található pályára kilátogató jól szituált közönség a beszámolók szerint eléggé eleresztette magát. Annyira, hogy állítólag mindenki kavart mindenkivel, néhány percnyi ismertség után született alkalmi párok jártak ki rövid menetekre az esemény helyszínéül szolgáló park fái közé – írja a Daily Mail. A fülledt buliban egy 23 éves lányt éjfél körül megerőszakoltak, de az esetet csak most hozták nyilvánosságra, mert eddig nem sikerült szemtanúkat találni.

"Ahogy haladt előre az este, az események elmentek egyfajta irányba. Az emberek egyre részegebbek lettek, és azt láttad, hogy párok alakulnak, akik egy-egy rövid numerára eltűnnek a bokrok és a fák mögött. Sokan órákkal vagy akár percekkel korábban még teljesen ismeretlenek voltak egymásnak. De mégis sokkoló, ha átlépték a határokat, és megerőszakoltak valakit egy ilyen eseményen" - nyilatkozta a lapnak egy neve elhallgatását kérő résztvevő.

A 23 éves áldozatról keveset tudni, egyelőre nem szólalt meg a sajtóban. Annyit tudni, hogy a buli előtt nézte a döntőt is, és hogy Chichester közelében lakik.

"A Gold Cup Tournament egy kifejezetten pezsgő esemény, ahol este több száz ember megy a különféle partikra. A támadás egy mezőn történt, ahol az autók parkoltak. Azt reméljük, hogy valaki volt ott, aki láthatott valamit, de nem vette észre a jelentőségét" - mondta a Daily Mailnek Mark Gowling nyomozó.


Nagyobb térképre váltás

A lap leírása szerint valószínűleg az történhetett, hogy az áldozat a döntő utáni buliban elszakadt a barátaitól. Elbóklászott a közeli mezőre, ahol megtámadták. A támadója hátulról a földre lökte, megerőszakolta, majd elmenekült a helyszínről. A nyomozók egy nagyjából 170 centi magas, vékony, sötét bőrű, vállig érő hullámos hajú férfit keresnek.

A Cowdray Park, ahol az eset történt, már 1910 óta a brit lovaspóló legfontosabb helyszíne, az itt megrendezett bajnokságokra rendszeresen ellátogatnak hírességek és a királyi család tagjai is. A versenyeket 1995 óta a Veuve Clicquot pezsgőket gyártó cég támogatja. Az idei döntőt megjelent többek között Salman Rushdie, Andrew Lloyd-Webber lánya és Rod Stewart felesége is.