Helen Goddardot 15 hónap börtönbüntetésre ítélték, amiért viszonyt folytatott egy 15 éves diáklánnyal. Az ítélet értelmében a 26 éves tanárnő bekerült a szexuális bűnözők jegyzékébe, egyúttal egy életre eltiltották a gyerekekkel való foglalkozástól. A 15 éves lány mindenesetre kijelentette, Goddard szabadulása után folytatni akarja kapcsolatukat.

Egy brit bíróság 15 hónap börtönre ítélte az egyik neves londoni magániskola (ahol 13 ezer font – 4,2 millió forint – egy tanév díja) zenetanárnőjét, amiért szexuális viszonya volt az egyik diáklánnyal. A 26 éves Helen Goddard öt hónapon át volt együtt 15 éves tanulójával, gyakran a tanárnő lakásán éjszakáztak, és egy közös párizsi hétvégét is eltöltöttek, amikor is együtt vonultak föl a meleg büszkeség napján.

A kapcsolatról a rendőrség egy névtelen informátortól értesült. Amikor letartóztatták a tanárnőt, számtalan szexuális segédeszközt találtak a lakásán.

Anthony Pitts bíró szerint rendkívül nehéz volt döntést hozni az ügyben, mivel a diáklány elmondta: ő is akarta a kapcsolatot. A brit törvények szerint ugyanakkor 16 évesnél fiatalabb személlyel tilos szexuális kapcsolatot létesíteni, még akkor is, ha a kiskorú ezt akarja, vagy beleegyezik. Pitts szerint mindenesetre Goddard tisztában volt vele, amit tesz, az rossz és a karrierjébe is belekerülhet a kapcsolat. Ugyanakkor a nő védője azt hangsúlyozta, ügyfele rendkívül bűnbánó volt, és sosem lépett föl szexuális ragadozóként.

Az ítélet értelmében a 26 éves tanárnő bekerült a szexuális bűnözők jegyzékébe, egyúttal egy életre eltiltották a gyerekekkel való foglalkozástól. Ugyanakkor Goddardot nem tiltották el barátnőjétől, így szabadulása után ismét találkozhatnak, és folytathatják kapcsolatukat. Ráadásul a lány kijelentette, amint betölti a 16. életévét, újra együtt lesz volt tanárnőjével.

A tanárnő és diákja eleinte csak egy-egy kávé erejéig találkoztak tanítás után, majd néhány találka után, miután bizalmasabbá vált a kapcsolatuk, a 15 éves lány megpróbálta megcsókolni Goddardot. Az ügy kirobbanásakor kiderült, a lány többször is hazudott szüleinek, hogy a tanárával töltse a hétvégéket. Illetve arra is fény derült, hogy a lány otthonában is töltöttek közösen időt. Párizsba pedig együtt mentek el a melegfelvonulásra, ahova a lány úgy jutott el, hogy szüleinek azt mondta, egy rokonukat látogatja meg.

A tanári kar a viszonyról semmit sem tudott, egészen addig, amíg egy név nélküli informátor fel nem fedte azt. A rendőrök Goddard letartóztatásakor több szexuális segédeszközt leltek. Valamint a telefonjában 157 sms-t találtak a lánytól, és 57 válaszüzenetet.

Helen Goddardot egyébként csodagyereknek tartották. Egyike volt annak az öt brit zenésznek, akit meghívtak a 2000-es sydneyi olimpia nyitóünnepségére, hogy fellépjenek.