A takarodo.com által szervezett demonstráción átadott petíció szövege szerint a civilek azt kérik az önkormányzattól, vonja vissza azt a rendeletet, melynek értelmében a helyi vendéglők este 22 óra után nem, vagy csak engedéllyel tarthatnak nyitva. A petícióban foglaltak szerint eddig 15 ezer aláírás gyűlt össze a csendrendelet ellen.

Mintegy háromszáz ember gyűlt össze Budapesten, a VI. kerületi önkormányzat Eötvös utcai épülete előtt hétfő délután, hogy a helyi csendrendelet ellen tiltakozzon; a szervezők egy petíciót is bejuttattak az épületbe.

A takarodo.com által szervezett demonstráción átadott petíció szövege szerint a civilek azt kérik az önkormányzattól, vonja vissza azt a rendeletet, melynek értelmében a helyi vendéglők este 22 óra után nem, vagy csak engedéllyel tarthatnak nyitva.

Kattintson a képekért!

A civilek szerint a rendelet ellehetetleníti a vendéglők és az üzletek működését, ezzel anyagi kárt okozva a kerületnek is. A petícióban foglaltak szerint eddig 15 ezer aláírás gyűlt össze a csendrendelet ellen, és a civilek által végzett közvélemény-kutatás is arról tanúskodik, még a helyiek többsége sem ért egyet az elsötétítéssel.

A petíciót Hatvani Csaba (MSZP) VI. kerületi alpolgármester vette át, aki újságírók előtt elmondta, a dokumentum a civilekkel folytatott egyeztetés tárgyát képezi majd. Elismerte ugyanakkor, a képviselő-testület nem tűzte következő – szeptember 24-i – ülésének napirendjére a rendelet visszavonását.

A demonstráció végén a résztvevők mintegy 150 színes léggömböt engedtek el egyszerre, amelyekre kedvenc vendéglőik nevét írták. A rendezvényt a rendőrség biztosította, rendbontás nem történt.