Andeas B.-t 7,5 év börtönre ítélte a berlini bíróság egy négyéves kislány brutális meggyilkolásáért. A férfi mellett egyedül az áldozat anyja tart ki, aki rendszeresen látogatja gyermeke gyilkosát, és a történtek ellenére is feleségül ment hozzá a vizsgálati börtönben. Most együtt harcolnak az enyhébb ítélet érdekében.

A vizsgálati fogság alatt férjhez ment négyéves kislánya gyilkosához egy berlini asszony – ez a hír foglalkoztatja hetek óta a német sajtót. Andreas B.-t hiába ítélték nem jogerősen 7,5 szabadságvesztésre mostohalánya agyonveréséért, élettársa, Miriam B. azóta is kitart a férfi mellett, rendszeresen látogatja, és most kéz a kézben, közösen harcolnak az enyhébb büntetés kiszabásáért.

A 41 éves rendőr négy évvel ezelőtt ismerte meg a nőt és az akkor kétéves gyermekét, akit csak Leonie néven emlegetnek az újságban. A Bild című német lap szerint a mostohaapa és a kislány kapcsolata már a kezdetektől fogva nyomasztó volt, és rövid idő elteltével a férfi már nem is bírta elviselni a gyerek sírását, hisztizését, kérdéseit. Két éven át folyamatosan bántalmazta Leoniet, akit előfordult, hogy még az óvodába sem vittek el a testén megmutatkozó verésnyomok miatt. Az anya ez ellen semmit nem tett – mai napig nem tudni miért, mert hallgatásba burkolózott, és megtagadta a vallomástételt.

A tragédia 2007. november 27-én következett be, amikor az asszony eszméletlen állapotban, vérző fejjel találta meg a kislányt a hálószobában, miközben élettársa éppen tévézett. A kórházban kiderült, hogy a gyereknek agyi bevérzése van, több bordája eltörött, és tele volt kék-zöld foltokkal. A jelentésben a szakemberek ennek okául egyértelműen a bántalmazást jelölték meg: „Olyan heves csapásokat mértek a fejére, hogy a halántéka beszakadt” – olvasható a boncolási jegyzőkönyvben is, ugyanis Leonie öt nappal később belehalt a sérüléseibe.

A bíróság egyértelmű bizonyítékok birtokában Andreas B.-t első fokon 7,5 év börtönre ítélte halált okozó testi sértés és segítség elmulasztása miatt, a tárgyaláson pedig a bíró érzéketlennek és kegyetlennek nevezte a férfit. Egyedül a kislány 32 éves anyja az, aki mai napig kiáll gyermeke gyilkosa mellett, és a tárgyalások szüneteiben szerelmének bizonyítékaként folyamatosan ölelgeti és csókolgatja az elítéltet. A férfi tagadja a vádakat, és feleségével együtt megtagadta a vallomástételt a fellebbezési eljárásban.