A csíkos nősténymacskát a feje és az egyik mancsa kivételével múmiaszerűen betekerték Duct Tape-pel, csak altatásban lehetett levágni róla a bundájába ragadt szalagot. Az állatvédők ezer dolláros jutalmat ígérnek annak, aki felvilágosítással tud szolgálni, ki volt ennyire humoros.

Amíg itthon az állatvédő szervezetek szerint már feljelentést se érdemes tenni egy élve elásott és megkínzott kutya miatt, addig az Egyesült Államokban 1000 dollár (több mint 180 ezer forint) nyomravezetői jutalmat ígérnek azoknak, akik bármilyen információval tudnak szolgálni egy ragasztószalaggal betekert macska ügyében. Az egyelőre ismeretlen tettes a széles, szürke Duct Tape ragasztószalaggal szinte múmiát csinált az állatból, mindössze a fejét és az egyik mancsát hagyva ki.

A csíkos nősténymacskára Philadelphia utcáin figyelt fel egy járókelő, aki azonnal bevitte őt a helyi állatvédő szervezethez. A Pennsylvania Megyei Állatokkal Szembeni Kegyetlen Bánásmód Elleni Szervezet (PSPCA) igazgatója, George Bengal szerint fennállásuk óta nem láttak még ilyen bizarr kínzási módszert, de „bárki volt is, totál beteg” – idézi őt a Baltimore Sun. Bár Japánban vicces tévéshow keretében mutatják be, hogy a macskák furán viselkednek, ha a testük különböző részeire ragasztószalagot ragasztanak, elképzelhető, hogy a macskák ezt nem élvezik annyira, mint a nézők. "Sosem láttam még macskát így múmiává betekerve, pedig ez nem lehetett egy egyszerű folyamat. Csak valami nagyon beteg alak tehet ilyet egy állattal" - tette hozzá Bengal.

A szervezet állatorvosainak szerencsére sikerült eltávolítani az állat teljes testfelületéről a bundájába ragadt szalagot: ehhez először elaltatták, majd levágták róla a ragasztószalag-páncélt. A menhelyen ideiglenesen Sticky (Ragacsos) becenévre keresztelt macska azóta rendbejött, kinőtt a szőre, a PSPCA szerint teljesen egészséges, és bizalomteli viselkedése arra utal, hogy szeretett és gondozott házimacska lehetett, mielőtt ez történt vele. Ezért nem csak az elkövetőt, de az állat gazdáját is keresik, és 1000 dolláros nyomravezetői díjat ajánlottak fel a felelősökhöz vezető információkért.

Nem fáj, csak borzalmasan idegesítő

2008 márciusában Lancaster megyében már történt hasonló eset: ott a helyi állatvédők irodája előtt hagytak egy többé-kevésbé összeragasztott bundájú macskát. Az állat mellé írt kísérőlevélben gazdája annyi mentséget hoz fel, hogy a macska vakarózását akarta így kivédeni, "aztán ez lett belőle". Mint a nyilatkozó állatorvos a Fox tudósításában elmondja, a bundára ragasztott ragasztószalag nem jár ugyan iszonyú fájdalommal, de mivel húzza az állat szőrét, nagyon kellemetlen. Mint az állatvédő szervezet kolléganője megjegyzi: "Szerintem még sose láttam macskát ennyire kiborulva".