Minden bizonnyal súlyos mentális problémákkal küzdött az a berlini asszony, aki csütörtök hajnalban magára és három kiskorú gyerekére gyújtotta az autóját. A tragédia előtt a családanya üzenetet hagyott a rögzítőjükön, melyben arra kérte a férjét, hogy kezdjen új életet.

Három gyermekével együtt magára gyújtotta az autóját egy 48 éves berlini asszony - adta hírül a Bild német nyelvű hírportál. Az eset 24-én hajnalban történt, ám akkor még nem közölt részleteket a rendőrség. Két nappal a tragédia után viszont már nagyjából tudni lehet, hogy mi zajlott aznap éjszaka, de a miértekre még nincs válasz.

A negyvennyolc éves Ursula W. minden bizonnyal elmezavarodottság vagy elhatalmasodott depresszió miatt végzett magával és gyermekeivel, a 11 éves Franciskával, a 10 éves Lukas-szal és a 6 éves Simeonnal. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint az asszony szerda éjjel utasította a kiskorúakat arra, hogy szálljanak be az Opel Zafirába – de az is lehet, hogy bealtatózta, és ölben vitte le őket az autóba, amivel elindult, majd a családi házuktól nem messze, egy benzinkútnál megtankolt. Innen Berlin egyik külvárosi részéhez hajtott, és a repülőtérhez közeli mezőnél parkolt le. Ezek után a család rögzítőjén egy búcsúüzenetet hagyott a férjének: „Nem bírom tovább csinálni. Meg fogom ölni magam és a gyerekeket is. Ez nem a te bűnöd. Kezdj új életet.” – mondta a telefonba, majd percekkel később magára és a gyerekekre gyújtotta az utót.

A lángoló Opelt hajnali fél 3-kor vette észre egy járókelő, ő riasztotta a rendőrséget. A kiérkező tűzoltók pedig már csak az oltás után, a kiégett roncs átvizsgálásakor vették észre, hogy négy szénné égett holttest is található a járműben.

Az apát, Andreas W.-t állítólag 4 órakor keltette az ébresztőórája, és miután nem találta a családja tagjait, felfigyelt az üzenetrögzítőre. Egyből értesítette a rendőrséget, de már túl későn. A rokonok és az ismerősök is értetlenül állnak a történtek előtt, mivel semmi jel nem mutatott a tragédia bekövetkeztére. Ursula W.-t mindenki jóravaló asszonyként tartotta számon, a gyerekeket pedig intelligensnek, műveltnek és barátságosnak jellemezték az újságban nyilatkozók.