Az új-zélandi tanerő meztelenül pucsít a Penthouse ausztrál kiadásának weboldalán, ami könnyen az állásába kerülhet, pedig szerinte ez műbalhé, ő ettől még lehet jó tanár. Megviselni azért nagyon nem fogja, ha így történik, pasija a helyi Kovi, csak multimilliomos kivitelben.

Elveszítheti állását az a 26 éves általános iskolai tanerő, aki a Penthouse weboldalának „Ausztrál Csajok” válogatásában pózolt félmeztelenül és meztelenül egyaránt, bemutatkozó szövegében pedig a pornót jelölte meg fő érdeklődési körének - számolt be róla a helyi Sunday News.

Az Új Zéland-i Pedagógusok Szakmai Szervezete jelenleg is vizsgálja, mennyire hathat károsan a tanárnő szakmai teljesítményére és az ifjú tanítványokra, hogy Rachel Whitwell – a fotókon csak Lexy – egy szál harisnyatartóba öltözve térdel egy zongora előtt, vagy megmutatja a szeméremdomb-tetoválását, miközben olyanokat árul el magáról, miszerint „26 éves, egyedülálló új-zélandi tanárnő vagyok, és modell szeretnék lenni. Erotikus történeteket írok egy pornómagazinnak, és van egy saját rúdtánc-stúdióm”.

Whitwell tanárnő a valóságban épp otthon van első gyerekével, de eddig úgy tervezte, ha kislánya már kicsit nagyobb, visszatér tanítani munkahelyére, az otarai Yendara általános iskolába. Ez azonban most nem tűnik annyira biztosnak, bár a tanárnőt nem fogja anyagi romlásba dönteni az sem, ha a kupaktanács a szakmai eltiltás mellett dönt: a helyi milliárdos pornófilmcézár, Steve Crow barátnőjeként valószínűleg nem lesznek megélhetési gondjai.

„Néha nehéz pontosan meghatározni, mi minősül magánügynek, és mi az, ami a nyilvánosságra tartozik, de amikor ez a kettő egybeesik, kénytelenek vagyunk kivizsgálni. Ha pedig egy tanerő a nyilvánosság elé áll, azt kell mondjuk, ez igenis befolyásolhatja a szakmai képességeit” – indokolta a Pedagógusok Szakmai Szervezete részéről Peter Lind az eljárást.

A tanárnő a maga részéről nem igazán érti, miért a nagy felhajtás: „Nem gondoltam volna, hogy Új-Zélandon bárki is látni fogja ezeket. De ettől még lesznek, akik kezeskedni fognak érte, hogy jó tanár vagyok. Ennek semmi köze a pedagógusi képességeimhez és ahhoz, hogy jól megtalálom a hangot a tanítványaimmal”.

Hasonlóképp érvelt a floridai tanárnő, Tiffany Shepherd, akit pár bikinis fotó miatt rúgtak ki, ő azonban nem talált megértő fülekre. A 24 éves tanárnő mellékállásban egy horgásztúrákat szervező cégnél dolgozott biodíszletként, állítása szerint ugyan csak italokat kellett felszolgálnia bikiniben a hajó utasainak, mégis elveszítette állását. Shepherd azt állítja, próbálkozott ő ezután mindenhol, de sehol nem alkalmazták, így kénytelen volt pornókarrierbe fogni, amitől nem boldog; új-zélandi kolléganőjétől ez talán nem áll annyira távol.