Szombaton a dél-afrikai Johannesburgban összesen 287 nő vonult végig az Melrose Arch Boulevardon, hogy így megdöntse a legtöbben egyszerre bikiniben vonulás Guinness-rekordját, és még a mellrák elleni harcra is felhívja a figyelmet.

Nagyjából egy mérföldet, 1690 métert tett meg szombaton Johannesburgban az a 287 bikinis nő, aki ezzel beállította az egyszerre legtöbben bikiniben vonulás Guinness-rekordját – írja a Times Live.

A felvonulók a Melrose Arch Boulevardon tették meg a nagy utat, a rekord beállítása mellett a mellrák elleni harc fontosságára is igyekezték felhívni így a figyelmet. A felvonulást a Kellogg's, kukoricapehely-gyártó cég szervezte. Az volt a céljuk, hogy minél többféle nőből álljon a tömeg. Legyenek benne alacsonyak, magasak, soványak, vékonyak. "Márkaként megértjük, hogy mennyire fontos a nőknek abban segédkezni, hogy jól nézzenek ki és jól is érezzék magukat, attól függetlenül, hogy mekkorák vagy milyen az alakjuk. Úgy döntöttünk, hogy ezt az üzenetet azzal fogjuk továbbadni, hogy megdöntünk egy Guinness-rekordot, mert hiszünk a nők és a testük ünneplésében. Az egész arról szól, hogy 'Ez a te alakod, úgy cselekszel, ahogy te akarsz'. Hogyan lehetne azt annál jobban ünnepelni, hogy az embernek megvan az önbizalma arra, hogy bikiniben vonuljon fel?" – nyilatkozta a felvonulás előtt a Kellogg's dél-afrikai leányvállalatának szóvivője, Sarah Mansfield.

Végül jól sikerült a figyelemfelkeltő felvonulás, a cég elégedett volt a heterogén tömeggel. "Örömmel láttuk, hogy láttunk magas, alacsony, fiús, dús keblű, körte- és almaalakú nőket is, akiknek megvolt a kell önbizalmuk ahhoz, hogy a saját utukat járják és részt vegyenek a felvonuláson. Mindenki nagyon boldog volt, és ezek a nők nemcsak a nőiességüket ünnepelték, de felhívták a figyelmet a mellrák elleni harc fontosságára Dél-Afrikában" – mondta a szóvivő a szombati esemény után.