A 61 éves Cheryl Roberts furcsának találta, hogy 68 éves férje sokat internetezik otthon, ezért nyomozni kezdett, és kiderült, a férfi chatszobákban próbál felszedni tinédzserkorú lányokat. A kutakodó feleség ekkor 14 éves lánynak kiadva magát kezdett a férjével beszélgetni, majd mikor a férj már a randit szervezte volnai, szólt a rendőrségnek. A férfi nem kapott börtönt, de eltiltották a 18 éven aluli lányoktól, öt évre bekerül a szexuális zaklatók adatbázisába, a felesége meg válik tőle. Az asszonyt felháborította az enyhe ítélet.

A 68 éves dél-walesi Bridgendben lakó David Roberts feltűnően sokat ült otthon a számítógépe előtt, ami egy idő után zavarni kezdte a feleségét, a 61 éves Cheryl Robertset - írja a Daily Mail. A nő nyomozni kezdett, és hamarosan kiderült, hogy a férje különféle chatszobákban tinilányokat próbál felszedni, illetve kislányok képeit gyűjti a számítógépén.

Egy alkalommal, amikor a feleség a számítógépet használta, a képernyőn felugrott egy meglehetősen nyílt szexuális utalásokat tartalmazó üzenet, amit a férje egy kiskorú lánynak írt. Cheryl Roberts ekkor fogott gyanút, de ahelyett, hogy szembesítette volna a férjét, úgy döntött, inkább csapdába csalja az embert, akivel ekkor már 20 éve élt házasságban.

A feleség egy másik otthoni számítógépen elkezdte ugyanazt a chatszobát látogatni, amit a férje is. Cheryl Roberts viszonylag gyorsan rátalált a férjére a beceneve alapján, és magát 14 éves lánynak kiadva elkezdett vele beszélgetni. Az ügyben később ítéletet hozó bírósági leírás alapján a férj a saját szobájában, a nő a nappaliban volt, amikor egymással beszélgettek. A férj meglehetősen nyílt üzeneteket küldött feleségének, sőt még a webkameráját is bevetette, amin keresztül különféle nemi aktusokat imitált a nőnek, akiről azt hitte, hogy csak 14 éves.

Amikor a férj már egy légyottot szeretett volna leszervezni a reménybeli 14 évessel, akkor döntött úgy Cheryl Roberts, hogy értesíti a rendőrséget és a gyermekvédelmi hatóságot. David Roberts nagyon meglepődött, amikor a rendőrök elmondták neki, hogy a saját felesége buktatta le. A férfi számítógépén több tucat illegális fényképet találtak, a cardiffi bíróságon elismerte, hogy ugyan nem folytatott soha szexuális kapcsolatot kiskorúval, de készen állt rá.

A férfi meglepően enyhe ítéletet kapott. Három év közmunkára ítélték, eltiltották a 18 évnél fiatalabb nőktől - mind interneten, mind személyesen -, valamint öt évre felvették a szexuális bűnözők nyilvántartásába.

A feleség benyújtotta a válókeresetet, és szerinte férjének nagyjából megkegyelmeztek. "Teljesen lesokkolt az ítélet. Szerintem nem azt kapta, amit megérdemelt. Azt hittem, a bíró sokkal keményebb lesz, és talán börtönt is kap. Még mindig nagyon dühös vagyok rá. Nehéz elképzelni, hogy az ember, akihez hozzámentél, ilyet tesz. Jól cselekedtem, és nem bánom a dolgot. Most viszont egy kis gondolkodási időre van szükségem ahhoz, hogy túltegyem magam ezen" - nyilatkozta Cheryl Roberts a Daily Mailnek.