Összejött egy női börtönőr azzal a férfival, aki azért ül, mert megerőszakolta volt barátnőjét, majd megkérte egy ismerősét, hogy öntse le kénsavval a lányt. A börtönőrnő tudta, miért ítélték el választottját, ennek ellenére többször is csókolózott vele, sőt még egy telefont is becsempészett neki a rácsok mögé. A nő később annyit ismert el, hogy flörtölt a férfival, de a mobiltelefont állítólag már csak azért vitte be neki, mert a férfi megfenyegette őt, amiért egy hét után véget mert vetni a bimbózó románcnak.

Egy női börtönőr összemelegedett azzal a férfival, aki azért tölti életfogytiglani büntetését, mert fogva tartotta és többször brutálisan megerőszakolta volt barátnőjét, majd egyik ismerősével kénsavat öntetett rá. A 28 éves börtönőr, Lisa Harris természetesen tisztában volt Daniel Lynch tettével, ennek ellenére többször is csókolózott vele egy észak-londoni börtön falai között – írja a Daily Mail. A kapcsolatuk állítólag akkor kezdődött, amikor a férfi éppen egy tárgyalásra várt exbarátnője, a modellként és tévés műsorvezetőként dolgozó Katie Piper megerőszakolása miatt; a kénsavas támadás ügyében ugyanis már korábban megszületett az ítélet. Mint kiderült, Harris még egy mobiltelefont is becsempészett a férfinak, akinek egyébként már volt egy készülék a cellájában. Az elítélttel flörtölő börtönőrt természetesen bíróság elé idézték.

Philip Jones ügyész a bíróságon elmondta, hogy üzeneteket találtak a telefonokon, és hogy a híváslisták alapján a férfi és a vádlott többször is beszélt. Harris azt állítja, hogy igazi szerelmi viszonyról szó sem volt, csak azért csempészte be a másik telefont a börtönbe, mert nagyon félt. A nő ügyvédje, Charles Conway elmondta, hogy védence egy hétig valóban flörtölt a rabbal, de amikor véget akart vetni ennek, fenyegető üzeneteket kezdett kapni. „Nem beszélhetünk valódi kapcsolatról, hiszen csak egy hétig tartott. Elcsattant pár csók, ölelkeztek néhányszor. Majd Lynch többször is megfenyegette őt, és ahogy a rendőrségnek is elmondta, ekkor és ennek hatására vitte be a telefont” – tette hozzá védence álláspontját ismertetve Conway.  Harris annyit mindenesetre elismert, hogy valóban vétett bizonyos szabályok ellen, és ügyében várhatóan a jövő hónapban hoznak majd ítéletet.

A megerőszakolt és savval leöntött exbarátnő, Katie Piper egy nemrég bemutatott dokumentumfilmben részletesen mesélt arról, hogy milyen súlyos sérüléseket szenvedett akkor, amikor Daniel Lynch utasítására a férfi egyik barátja kénsavval öntötte le őt. Piper és a férfi csupán rövid ideig voltak együtt, de ez nem akadályozta meg a férfit abban, hogy bosszút álljon a modellen, miután az szakított vele. A férfit és cinkosát, Stefan Sylvestre-t életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság. A huszonéves lány tizennyolc hónap alatt harmincnégy műtéten esett át, és bár saját bevallása szerint már valamivel jobban van, a mélyponton volt, hogy azért könyörgött anyjának, hogy ölje meg, véget vetve a szenvedéseinek.