December 12-én választották meg a Miss World 2009-es szépségkirálynőit, az idén Dél-Afrikában rendezett versenyt egy 23 éves gibraltári HR-asszisztens nyerte. A magyar versenyző, Serdült Orsolya az első 16-ba sem került be, de nem szomorkodik, annyi mindent kapott.

Kicsit csalódott, hogy nem került a Miss World legszebb 16 lánya közé, de a különdíjak és az élmények kárpótolják mindenért - mondta a Független Hírügynökségnek Serdült Orsolya, a Miss World verseny döntője után, amit Dél-Afrikában, Johannesburgban tartottak szombaton. A magyar versenyző szerint meglepetés volt mindenkinek, hogy Miss Gibraltár győzött, hiszen a legtöbben a mexikói lányt tartották esélyesnek. A közép-amerikai induló, Miss Mexikó, azaz Perla Beltran Acosta végül második lett, megelőzve a hazai indulót, Miss Dél-Afrikát, Tatum Keshwart.

A győztes, Kaiane Aldorino 23 éves, eddig személyzetisként dolgozott: "Szóhoz se jutok. Nagyon boldog vagyok" - nyilatkozta, miután a tavalyi Miss World, Kszenia Sukinova átadta neki a koronát.

"A show csodálatos volt, a lányok nem véletlenül gyakoroltak annyit' - mondta el Serdült Orsolya közvetlenül a verseny után. A nagy esélyesnek tartott mexikói lány végül nem nyert, a hazaiak versenyzőjének harmadik helye viszont nem volt meglepetés - tette hozzá. Idén nem volt szezonja a szőkéknek, a legjobb 16-ba csak egy került be, a többiek mind barnák voltak - állapította meg a szintén szőke magyar versenyző.

Serdült elmondta szeretett volna első magyar lányként bekerülni a legjobb 16-ba, de a különdíjak vigasztalják: a Miss Sport-on egyéniben harmadik, csapatával, a Pingvinekkel viszont elsők lettek. Megnyert még egy minigolf-versenyt is, bejutott a legjobb 44 közé a Miss Beauty Beach versengésben, és a Missology.com internetes szavazói is őt hozták ki a legszebbnek.

A hat hét szép volt, de most már nagyon várja a hazautat, a tervek szerint 15-én száll le Budapesten, amit már nagyon vár - mondta. A jövőt illetően nagy tervei vannak, előbb nyelvvizsgára, majd felvételire készül, ősztől már a Testnevelési Egyetem diákja szeretne lenni - mondta az idei Miss World Hungary. (FH)